Öyle kolay maç olmadı ama çok zor da olmadı herşey ilk golü atana kadardı. Rizespor savunması ilk gole kadar kademeyi yerinde uyguladı oyuna da iyi başladılar tüm enerjilerini harcadılar, Abdulkadir i tutmak o kadar kolay olmadı. Nwakaeme, ayağında iyi top tuttu ve sakladı ara paslarda başarılıydı. Birinde attı diğerinde attırdı.

İlk goldeki asisti usta işiydi, Novak 'ın çabası kayda değerdi. ikinci golden sonra Rizespor kontrolü iyice kaybetti, Ekuban 'ın oyuna girişi Hücum da itici güç oldu.

Kamil Ahmet çok verimsizdi, önemli anlarda iki top kaybetti . Uğurcan Çakır belli ki her maç üzerine koydukça özgüven kazanıyor, kritik kurtarışlarda bile topa tek hamlede hakim olmaya çalışıyor. Yusuf Yazıcı Kaptan olarak çıktığı karşılaşmada pazubandının hakkını verdi, arı gibi çalıştı artık ben bu takımın kaptanıyım mesajı verdi.

Sosa ve Pereira'nın yokluğu hissedildi. Onazi’nin talihsiz sakatlığı sezonu kapatmasına sebep oldu. Bu galibiyet Trabzonspor’u şampiyonluğun en önemli aktörü haline getirdi, devre arasında transfer yapılması şart.