MFÖ sanki “Sen neymişsin be abi” şarkısını Nwakaeme için yazmış. Şiir gibi oynadı. Nefis bir gol attı, Rodallega’ya attırdı. Malatyaspor’u yıkan adam oldu.

Trabzonspor'un Yeni Malatyaspor'u yendiği karşılaşmaya damgasını vuran isim değişmedi: Anthony Nwakaeme... Bordo-mavili kulübün 30 yaşındaki futbolcusu, takımının 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada inanılmaz bir futbol sergiledi. Önce Yeni Malatyaspor savunmasını ipe dizip harika bir gol kaydetti. Ardından da yine rakibin başını döndürüp Hugo Rodallega'ya muhteşem bir asist yaptı. 3 puanı getirdi.

100 BİN DAHA ALACAK
Nwakaeme, Trabzonspor'a imza atarken "19 gole katkı yaparsam ekstra 100 bin euro bonus isterim" demişti. Sözünü tutacak, parasını alacak gibi görünüyor. Yıldız isim dünkü katkısıyla birlikte 10 gol, 7 asiste ulaştı. Kupada da 1 golü var. Kalan bölümde 1 gole daha etki ederse bonusu alacak. Nwakaeme, takımının attığı son 15 golün 10'una direkt etki yaptı. 6 kez fileleri sarsarken, 4 defa da takım arkadaşlarını asistiyle besledi.

PENALTI GÜME GİTTİ
Trabzonspor'un Yeni Malatyaspor'u yendiği maçta ev sahibi ekibin penaltısı gitti. Nwakaeme'nin sıfıra inip içeri çevirdiği topu Malatyaspor savunması eliyle çıkardı. VAR incelemesi yapıldı. VAR hakemi Mete Kalkavan, orta hakem Zorbay Küçük'ü çağırmadı. Bu sezon hakemlerden canı çok yanan Fırtına'nın bir penaltısı daha verilmedi.

Fırtına'nın direk şanssızlığı dünkü Yeni Malatyaspor maçında da sürdü. Ekuban direğe takıldı. Trabzonspor'un bu sezon 23. topu direkten geri geldi.

NOVAK GERİ DÖNDÜ
Ligin 26. haftasındaki BB Erzurumspor maçında forma giyen ardından milli arada sakatlanan Filip Novak, Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında oynayamamıştı. Novak iki maçın ardından formasına kavuştu. Çek sol bek dünkü oyunuyla eski performanslarını arattı.

SARIDA GEÇTİ
Trabzonspor'da Fenerbahçe karşılaşması öncesi 5 isim sarı kart sınırındaydı. Bu isimlerden Kamil Ahmet kadroda yoktu. İlk 11'de başlayan Abdulkadir Parmak, Caleb Ekuban ve Majid Hosseini mücadeleyi kartsız tamamlayarak gelecek oynanacak derbi öncesi sıkıntı yaşamadılar. Kulübeden gelen Vahid Amiri de kart görmedi.

Editör: TE Bilişim