Trabzonspor ’da geçtiğimiz sezon vitrine çıkan ve özellikle Edgar sakatlandıktan sonra süre bulmaya başlayan Ahmetcan Kaplan, kısa sürede Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmişti. Ajax’ın uzun zamandır 19 yaşındaki stoperi takip ettiği öğrenilirken, Hollanda devi resmi teklif yapma hazırlığında. Trabzonspor ile resmi görüşmelere başlayan Ajax’ın hafta içinde resmi teklifle kapıyı çalması bekleniyor. Bordo- Mavili yönetim ise Ahmetcan’ın fiyatını 10 milyon Euro olarak belirledi. 2003 doğumlu sol stoperi tek haneli rakamlara bırakmayı düşünmeyen Trabzonspor, transferde tok satıcı rolünü üstlenecek.

Ajax'ın planının 1 milyon Euro kiralama ve 8 milyon Euro satın alma opsiyonu olduğu gelen bilgiler arasında.

SASSUOLO PEŞİNDE

Karadeniz ekibi olası bir transferde, Ahmetcan’ın bir sonraki satışından pay maddesi olmasını da isteyecek. Genç savunmacının bir diğer ciddi talibi ise İtalya’dan Sassuolo. Milli oyuncularımız Kaan Ayhan ve Mert Müldür’ü kadrosunda bulunduran Serie A’nın başarılı ekibi, aynı Ajax gibi geçen sezondan beri Ahmetcan’ı izliyor.

Sassuolo bilindiği üzere Trabzonspor'a Kaan Ayhan transferinde zorluk çıkarmış ve Bordo Mavililerin uzun süre vakit kaybetmesine neden olmuştu. Olası bir teklifte Trabzonspor'un izleyeceği yol merak konusu oldu. 
Trabzonspor’un altyapısından yetişen Ahmetcan, geçtiğimiz sezon 13’ü lig olmak üzere toplam 18 karşılaşmada görev yaptı. (Fanatik)