Trabzonsporlu taraftar grubu liderlerinin Newton hakkında yorumlarını aldık.

İşte o açıklamalar;

Adem Söğüt: Genç bir hoca olması bizim için iyi. Kendisini de destekliyoruz. Maalesef Trabzonspor’umuz her maçta gol yiyor. Her maçta da gol atıyor hemen hemen. Biz Trabzonspor’umuzu fazla geri yaslamak değil. Hücum futbolu oynarsak, daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Tabi ki hakem hataları bizim en büyük belamız. Hepsini üst üste koyup yenmemiz için Trabzonspor’umuzun her maçta fazla gol bulması lazım. Takımı geri yaslamayarak hücum futbolu oynarsak daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Başarılar diliyoruz.

Hüseyin Zabun: Bizim Newton hocadan taraftar olarak beklentimiz saha içinde oyuna hakim. Daha agresif hakkını arayan, mücadele ruhu yüksek ve seyircilerin sahada bir oyun sistemi var. Takım bir sistem altında organize bir şekilde mücadele ediyor izlenimini oluşturacak bir yönetim şeklidir. Burada da kenar yönetiminin takım üzerindeki etkisini biz tribünden veya televizyondan hissetmemiz gerekiyor. Kenar yönetimi çok sessiz. Sahada futbolcular hakkını aramalar noktasında tamamen hakemlerin tavrına görev hareket etmemeleri gerekiyor. Topyekûn bir hareket edip hakkımızı her türlü aramamız gerekiyor. Yani tek istediğim iyi bir oyun sistemi, daha agresif bir futbol anlayışıdır saha içerisinde. Birlik beraberliği içeride oluşturup, dışarıya karşı sahada topyekûn mücadele edebilmektir.

Bekir Kodalak: Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton hakkında düşüncem şu yöndedir. Trabzonspor’un yükünü kaldırabileceğini pek zannetmiyorum. Trabzonspor iki yıldan beri şampiyonluğu teknik direktörü yüzünden kaybetmiştir. Ben inanıyorum ki, geçtiğimiz yılda teknik taktik yönden ligleri iyi bilen, kaliteli yabancı da olabilir. Trabzonspor’un başında olsaydı şampiyon olacağımıza inanıyordum. Pandemi sürecinden sonra bütün ikili mücadelelerde rakipler bizim futbolcularımızı ezdi geçti. Öne geçtiğimiz maçlarda skoru koruyamadık. Geçen yıl biz burada Denizli’yi Ankaragücü’nü yenemeyecek kadro muydu? Sahamızda Göztepe’ye yenildik. İnşallah yanılan ben olurum. Belki kendini ispat etmek ister hocamız. İnşallah ben yanılırım. İngiltere altyapısı var. Belki başarılı olur. Daha iyi olur. Bunu zaman gösterecek. Ama bu konuda benim şüphelerim var. Endişelerim var. Yönetim Newton’un takımın başına getirdi. Bize de sonuna kadar onu desteklemek düşer. İnşallah Ünal Karaman’ın, Hüseyin Çimşir’in yapamadığını Newton yapar. Bu takım şampiyon olur.

Barış Karadeniz: Şampiyonluk yolunda Trabzonspor’umuza yeni sezonda başarılar dilerken hocamız Eddie Newton’un Chelsea’de yapmış olduğu futbolculuk kariyerinden sonra Trabzonspor’umuzda da teknik direktörlük kariyeriyle başarılar getireceğine inancım tamdır.

Murat Bal: Newton’un Trabzonspor’da başarılı olacağına inanıyorum. Newton da büyük takımlarda yardımcı hocalık yaptı. Oranın havasını soludu. Futbol bilgisine inanıyorum. Ben bu sene Trabzonspor’a inanıyorum. İki hakem hatasıyla başladık. Newton’un başarılı olacağına gönülden inanıyorum. İlk bizde olur inşallah. Takıma daha çok  güveniyorum. Hocalığın futbolda %10, %20 etkili olduğuna inananlardanım. Bu sene şampiyonluğa oynayacağız.

Editör: TE Bilişim