Para artı takas futbolcu formülüyle sonuçlanması beklenen Visca transferinde Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu devreye girdi. Belözoğlu, takasta teklif edilen futbolcu olarak Trabzonspor'un önerdiği; Abdülkadir Parmak, Yunus Mallı ya da Yusuf Sarı isimlerini veto etti. Genç teknik direktör Trabzonspor'dan, Dorukhan Toköz ya da Djaniny'yi istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de devreyi açık ara lider kapatan Trabzonspor, Edin Visca transferine kilitlendi... Visca'nın kulübü Medipol Başakşehir'le büyük ölçüde anlaşan bordo-mavililer, Emre Belözoğlu'nun araya girmesiyle transferi sonuçlandıramadı.

Fotospor'un haberine göre, Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasındaki anlaşmanın son detayları konuşuluyor. 3,5 milyon euroluk bonservis bedeli üzerinde anlaşıldı. Ancak Emre Belözoğlu, Trabzonspor'un takasta kullanılacak futbolcu için; Abdülkadir Parmak, Yunus Mallı ya da Yusuf Sarı teklifine sıcak bakmadı. Genç teknik direktör Dorukhan Toköz ya da Djaniny'yi istiyor.

Ancak bu sorunun aşılamayacak bir sorun olmadığı gelen bilgiler arasında.

Bu sezon ligde çıktığı 16 maçta 5 gol, 2 asistlik katkı sağlayan Djaniny'nin, Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 4 milyon 600 bin euro.

Sezon başında bedelsiz olarak Trabzonspor'a katılan merkez orta saha oyuncusu Dorukhan'ın piyasa değeri ise 3 milyon 500 bin euro.

VISCA CEPHESİNDE SORUN YOK

Trabzonspor'un Edin Visca 3 yıllık anlaştığı, Visca'nın maaşının 2 milyon 500 bin euro olacağı öğrenildi. Ayrıca sözleşmede 1 milyon euroya varan bonuslar da yer alacak.

Boşnak oyuncu Trabzonspor'un en yüksek maaş alan oyuncusu olacak. Kendisinden daha fazla maaş alan oyuncu olursa maaşı bu oranda yükselecek.

Halihazırda tatil için ülkesinde bulunan Boşnak oyuncunun Pazartesi günü önce İstanbul'a sonra da Trabzon'a gelerek sözleşme imzalayacağına dair iddialar patladı.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN KAÇAMAK VISCA CEVABI

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu geçtiğimiz günlerde, transferde adı Trabzonspor'la anılan Medipol Başakşehirli futbolcu Edin Visca'yla ilgili bir soruya, "Bu soruyu önce hocaya sormanız gerekiyor. Başakşehir'in bir oyuncusuna 2-3 kulübün talip olması kadar güzel bir şey yok. Başakşehir adına güzel bir şey." yanıtını vermişti.Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu'nun yardımcısı Erdinç Sözer ise Edin Visca ile ilgili transfer sorusuna, "Edin Visca için çıkan haberler doğru ancak durumu netleşmedi. Gelişme olunca duyarsınız." şeklinde yanıt vermişti.
2011'de Abdullah Avcı'nın Başakşehir'e getirdiği Visca, Süper Lig'in en istikrarlı ve aynı zamanda en yüksek skor katkısı gösteren isimlerinin başında geliyor.

VISCA'NIN YILDIZI BAŞAKŞEHİR'DE PARLADI

17 Şubat 1990 tarihinde Olovo'da dünyaya gelen Edin Visca, altyapı kariyerinde FK Buducnost Banovici'de top koşturdu. Profesyonel futbol kariyerine FK Zeljeznicar Sarajevo'da start veren Boşnak oyuncu, 2011 yılından bu yana Başakşehir'de forma giyiyor.

Bosna Hersek A Milli Takımı formasıyla 55 maçta 10 gole imza atan Visca, Bosna Hersek U-21 Milli Takımı'nda çıktığı 15 maçta rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Bosna Hersek U-19 Milli Takımı'nda ise 13 maçlık bölümde 1 gole imza attı.

Kariyerindeki ilk kupayı FK Zeljeznicar Sarajevo'da kazanan 31 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, 1 Boşnak Ligi şampiyonluğu ve 1 Boşnak Kupası şampiyonluğu elde etti. Visca, 2019-20 sezonunda Medipol Başakşehir'in elde ettiği Süper Lig şampiyonluğundaki performansıyla alkış toplamıştı.