Karadeniz'e konuşan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, "Beni Süper Lig'den 4 takım istiyor. Trabzonspor'un da beni takip ettiğini duydum. Bu elbette büyük bir onur. Trabzon'da doğdum. Her Trabzonlu'nun hayali bordo-mavili formayı gitmektir. Kendimi Trabzonspor'da oynayacak kapasitede görüyorum. Bizim Trabzonspor sevdamız hiç bitmez" dedi.

İŞTE BÜYÜK AŞK
Trabzonspor'un efsane ismi Cemil Usta'yı, namı diğer Dozer Cemil'in bordo-mavili aşkını bilmeyen yoktur. Gün yüzüne çıkan bir olay bunu bir kez daha ortaya koydu. Cemil Usta'nın eşi Serpil Usta, "1972 yılında evlendik. Evlendiğimiz gecenin sabahında Almanya'ya gidecekti. Sabah 'Altınlar bana lazım oldu. Borç vereceğim. Bana verir misin' dedi. Ben de verdim. Aldı Almanya'ya gitti. Ben de hiç sormadım. Sonradan duydum ki Trabzonspor'a vermiş" dedi. Cemil Usta'nın ekonomik kriz nedeniyle deplasmanlara gidemeyen takım için bu altınları verdiği belirtildi.

4 SEZONUN EN İYİSİ VEDA HAZIRLIĞINDA
Süper Lig'de 43 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor, son sezonlardaki en iyi iç saha performanslarından birini gösteriyor. Bordo-mavililer, evinde 13 maçın 8'inden galibiyetle ayrıldı. Rakipleri ile 2 kez berabere kalan Karadeniz ekibi, 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Fırtına, bu periyotta 26 puan toplayarak, son 4 sezonda en iyi iç saha performansını gösterdi. Trabzonspor, 2017-18'de 23, 2016-17'de 21, 2015-16'da 23 puan elde etmişti. Karadeniz ekibi, iç sahada en son 2014-15'te 13 hafta sonunda 30 ile en fazla puan topladığı dönemi yaşamıştı.

2016-17 sezonunda Kızılyıldız'dan 1.4 milyon euro'ya alınan İbanez'in sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 3 sezonda bordo-mavili formayla ligde sadece 8 maça çıkabilen 30 yaşındaki sol bek, geçen yıl Karabükspor'a kiralanmıştı. Orada 21 karşılaşmada forma giyen İbanez, sezon başı yeniden Trabzon'a dönmüştü. Ligin ilk haftasında 11'de görev alan İbanez ardından formaya hasret kaldı. Fırtına'dan toplamda 2 milyon 850 bin euro alan İbanez'e yeni teklif yapılmayacak.

80 MİLYON TL ARANIYOR
Yönetım kurulu, UEFA lisansı alabilmek için geçmişe dair ödemeleri kapsayan 80 milyon TL'lik kaynağı bulmak için yoğun şekilde çalışıyor. Ay sonuna kadar bu kaynağı bulması gereken yönetim en azından ödemelerin bir kısmını taksitlendirerek ödeme yükünün önemli bir bölümünden kurtulmak istiyor. Yönetimin kaynak arayışı içerisinde gelecek sezonun forma sponsorluk anlaşmasının önemli bir yeri olduğu ancak şu ana kadar görüşmelerde istenen rakamlara ulaşılamadığı belirtildi..