Şampiyonlar Ligi'de yer almaya hazırlanan ve şampiyonlık ipini göğüslemek isteyen Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürerken geçtiğimiz günlerde Pakhtakor takımını çalıştıran Şota Arveladze'nin kendi takımındaki futbolcusu Jaloliddin Masharpiov'u bordo mavililere önerdiği iddia edilmişti. Masharpiov bu iddia üzerine açıklamalarda bulundu.

"Avrupa'da oynamak isterim ama..."

Daha önce Nwakaeme transferindeki rolü ile hatırlanan Şota Arveladze'nin yeni gözdesi olan Masharipov transferine ilişkin olarak; "Hocamızın orada attığı golleri, neler yaptığını ve hangi konumda olduğunu biliyorum. Ancak şu ana kadar herhangi bir teklifle bana gelmedi. Transfer konuşmadık. Avrupa'da oynamak isterim. Bunun için de bir teklif olması gerekiyor" dedi.

Eren'in zamana ihtiyacı var

Kasımpaşa, Galatasaray ve Göztepe'deki kariyerlerinin ardından eski hocası Şota Arveladze'nin yanına giden ve kendisiyle takım arkadaşı olan Eren Derdiyok hakkında da konuşan Özbek oyuncu; "Eren'in kariyeri ortada. Bu sene aramıza katıldı ve henüz zamana ihtiyacı var. Yeni bir ülke ve kültüre adapte olmak dışarıdan göründüğü gibi kolay olmayabiliyor. Kalitesi her açıdan belli" açıklamasında bulundu.

Şota sizin için çalışıyor

Geçen sezonu iki kupa ile Pakhtakor'da en çarpıcı istatistiğe sahip olan Masharipov bunda Gürcü teknik adamın büyük payı olduğunu ifade ederek; "Ona her şeyden önce çok teşekkür ediyorum. O gerçek bir antrenör olarak hem kendi oyuncularına inanıyor hem de oyuncularının inanmasını sağlıyor. Futbola gerçekten inanıyorum ve onun bunda katkısı çok fazla. Sadece sizin için çalışan bir teknik direktör" diye konuştu.

Gazetedamga