Transfer çalışmalarına yönelik konuşan Hacısalihoğlu "Elimizde belli bir kadro var. Bu kadrodan belki gidecek oyuncular ve kalacak oyuncular var. Bunların pozisyonuna göre kadroya takviyeler yapılacak. Ancak eldeki futbolularla durumu netleştirmeden kadrodada değişiklik yapmamaız transfer yapmamız mümkün değil. Çünkü geçtiğimiz yıllarda benzer davranışlarla kadroda şişkinlikler olmuş. Bunların yüksek maliyetleri Trabzonspor’da ödemelerde ve bütçelerde büyük yük getirmiş. Elimizde kalan oyunculardan bir kadro yapacağız ve eksik mevkiler için değerlendirme yapıp takviyeler yapacağız.  Önce kadroda kalacakların belirlenmesi ve kadronun düzenlenmesi gerekiyor bu biraz zaman alacak. Taraftarlarımızda belki biraz sabırsızlıklar yaratacak ama buna mecburuz." dedi.

 SOSA,ESTEBAN VE RODALLEGA

Trabzonspor'da yeni sezon hazırlıkları başlamasına rağmen izinli olmamalarına rağmen idmanlara katılmayan Sosa, Esteban ve Rodallega ile ilgili bilgi veren Hacısalihoğlu "Sosa, Esteban ve Rodallega için noter tespiti yapıldı. Belirttikleri mazeretler bizlerce makul karşılanmadı. Çok sıradan sebepler bildirdiler. Bunlar kabul edilebilir hadiseler değil. Buna göre değerlendirmeler geldiklerinde yapılır.  Durumları değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

 BURAK YILMAZ SÖZLEŞMELİ FUTBOLCUMUZ

Hakkında sürekli olarak transfer iddiaları gündeme gelen Burak Yılmaz ile ilgili konuşan Asbaşkan  "Burak Yılmaz, profesyonel takımlarda kesin bu oyuncu kalacak ya da gidecek ifadesi kullanmak doğru değil. Şartlara bağlı. Öyle şartlar gelirki göndermek zorunda kalırsınız. Burak Yılmaz, kulübün sözleşmeli futbolcusu ve kadronun bir elemanı. İzinli şuan ve geldiğinde antrenmanlara başlayacak, teknik ekibin raporu doğrultusunda hareket edilecek." şeklinde konuştu.
 
 DA SİLVA KENDİSİ GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Trabzon'a gelen ve sonrasında geri dönen stoper Da Silva'yı kendilerinin getirmediklerini dile getiren Hacısalihoğlu " Da silva, transfer görüşmelerinde "karar vermek için şehiri görmem ve değerlendirmem gerekir" diyerek kendisi geldi. Trabzon herkese açık bir şehir. O da geldi ve şehri gezdi. Kanaatini oluşturdu. Henüz netleştirilmiş bir durum yok" dedi.

 MUSA ÇAĞIRAN TEKLİF EDİLDİ

Hacısalihoğlu Osmanlıspor'dan birkaç futbolcunun kendilerine önerildiğini belirterek "Menajerler buradan bazı futbolcuları bize önerdi. Musa Çağıran da bunlardan biri. Musa oldu veya olmadı demek şuan için doğru değil." ifadelerini kullandı.