Trabzonspor’u yakından takip eden yayıncı kuruluşun yorumcusu Olcay Çakır, transfer gündemini yorumlarken Hamsik’ten övgüyle bahsetti.

Trabzonspor’un gerçekleştirdiği transferleri beğendiğini belirten Çakır, Trabzonspor’un yurt dışından yerli oyuncuları transfer etme ihtimali bulunduğunu ifade etti.

Olcay Çakır“Hatırlayın bir fotoğraf vardı. Başkan, Ertuğrul Doğan ve kendisi vardı. Bir transfer çalışmasına başlandığının işaretiydi o adeta. Ve hazır oyuncuyu getirmek bence çok kıymetliydi ilk aşamada. İtalya’dan Peres’i Gervinho’yu getirmek o anlamda çok kıymetliydi. Diğer taraftan Hamsik, yer yerinden oynadı adeta. Hamsik başka bir boyut. Trabzon kentine çok önemli bir oyuncu geld. Çok önemli bir yıldız ülkemize geldi. Her transfer bir risktir. Risk satın alıyorsun.  Oyuncu adına da büyük bir meydan okuma o anlamda bakıldığında. Trabzonspor odaklanmış, kilitlenmiş ve çalışmış. Not etmiş. Ne yapmamız gerekiyor diye? Biz burada Abdullah hocayı, ya da Trabzonspor’u ya da sayın Ahmet Ağaoğlu ekibini eleştirirken, ”şu bölgelerde oyuncu yok” derken, onlar not etmişler belli ki. Ve hazır 3 tane oyuncu geldi. Zaten iyi bir kadrosu olan Trabzonspor takımı aslında. Bir golcü transferi, belki orta alana bir oyuncu daha. Sol tarafa bir oyuncu daha… Geçen 6,7 oyuncu daha alacağız iddiası vardı ama sayın başkan öyle bir ifade kullanmadı. Öyle bir şey yok. Yabancı, yerli konusu da daha netleşmedi. Umut Meraş konusu uzun süredir konuşuluyor. Sezonda da konuşuluyordu. Ben başka sürpriz yerli isimler de hissediyorum. Yurt dışından yerli oyuncular sanki..” İfadelerini kullandı.