Trabzonspor'da transfer hareketliliği tüm hızıyla sürerken, sezon başından itibaren transfer edilmesi için yoğun çaba harcanan Bursaspor'un tecrübeli sağ bek oyuncusu Şener Özbayraklı için son bir teklif daha hazırlandı. Şener'in sözleşmesindeki, '5 milyon TL'yi getiren alır' maddesini Bursasporlu yöneticilerle sorun yaşamadan kullanmak isteyen bordo-mavililer, Fenerbahçe'nin de çok istediği oyuncuyu ikna etmek için cazip bir teklif sunacak. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Şener'in kadrolarında görmek istedikleri bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Bu oyuncuyu kadromuza katmak için sportif direktörümüz Süleyman Hurma gerekli girişimleri yapıyor. Umuyorum kısa süre içerisinde bir sonuç alacağız. Tüm olanaklarımızı seferber ettik" dedi. Bursaspor kulübü ile iyi ilişkileri bulunan Trabzonspor'un Şener karşılığında yeşil-beyazlı kulübe takasla oyuncu vermeyi de kabul edeceği belirtildi. İki kulüp arasındaki görüşmelerin birkaç gün içerisinde netlik kazanması bekleniyor. 

İlk golü Trabzon'a 
Şener bu sezon Bursaspor'un ligde oynadığı tüm maçlarda 90 dakika forma giydi ve takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Sağ bek pozisyonunun yanında sağ açıkta da oynayabilen oyuncu 5 asistle takımının istatistiklerine katkı sağladı. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, daha önce yaptığı açıklamada, "Trabzonspor Şener ve Ozan'ı bizden istedi. Ancak İstanbul takımları direkt futbolcularımızla görüşüyor. Bu futbolcularımızı Trabzonspor'a satabiliriz" demişti. Bursaspor'un 2013'ün devre arasında renklerine bağladığı Şener Özbayraklı, yeşil- beyazlı forma ile ilk golünü Trabzonspor'a atmıştı. "Jeneriklik gol" olarak ifade edilen vuruşunda, topun 116 km hızla gittiği belirtilmişti. 

2013'TE BURSA'YA GİTTİ
Futbola 13 yaşında Borçka Gençlerbirliği takımında başlayan Şener, öğretmen olan babasının tayini nedeniyle Yeni Pelitlispor'a transfer oldu. Üç sezon oynadıktan sonra da Arsinspor'a, ardından Ankaraspor'a gitti, 2009'da Keçiörengücü ile profesyonel sözleşme yaptı. 2010'da ise BUGSAŞ'a geçen Şener, 2013'te Bursaspor'a transfer oldu.

Fotomaç / Yunus Emre SEL