Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, transfer bütçelerini 1-2 milyon Euro olarak belirlediklerini açıklarken transferi düşünülen ve bonservisi yüksek olan oyuncular için ise satın alma opsiyonlu kiralama formülünün devreye sokulacağı belirlendi.

Bu doğrultuda Karadeniz ekibinin transfer gündeminde geçen sezonun ikinci yarısında kiralık olarak PAOK forması giyen Portolu futbolcu Sergio Oliveira yer alıyor. 1992 doğumlu olan Portekizli merkez orta saha oyuncusunu PAOK satın alma opsiyonlu kiralarken 12 Milyon Euro yatırması halinde oyuncuyu transfer edecek.

Ancak Yunan kaynaklarında PAOK’un bu parayı ödemeyeceğini ve Oliveira’nın Porto’ya döneceği belirtildi. Beşiktaş’ın da transfer gündeminde yer aldığı kaydedilen yetenekli futbolcu için Trabzonspor’un satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunacağı öğrenildi. 1.81 boyundaki futbolcu PAOK formasıyla çıktığı 11 maçta 3 gol attı.

Oliveira kimdir?

Trabzonspor ile adı anılan Sergio Oliveira, 1992 doğumlu. Portekizli oyuncu orta alanın hücum hattının yanı sıra ön liberoda da forma giyiyor. 2008 yılında Porto'da A takım seviyesine yükselen Oliveira, Beira Mar, Paços De Ferreira, Mechelen, Nantes ve son olarak PAOK takımlarında kiralık olarak forma giydi. Başarılı oyuncu geride kalan sezon Portekiz Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi’nde ve Yunanistan Ligi’nde olmak üzere toplam 34 maçta 5 gol atıp 2 asist yaptı.