Süper Lig’in ilk yarısını 46 puanla lider bitiren Trabzonspor, transferde gaza bastı… Bordo mavililer özellikle stoper mevkisi için elini çabuk tutmak isterken hedefteki ilk isimler Kaan Ayhan ve Mert Müldür oldu.

Özellikle Edgar’ın sezonu kapatmasıyla acil ihtiyaç haline gelen stoper takviyesi için İtalya’da Sassuolo’da forma giyen A Milli Takım’ın iki defans oyuncusu Kaan Ayhan ve Mert Müldür için Trabzonspor görüşmelere başlarken şartların zorlandığı öğrenildi. İtalyan kulübünü ikna etmek için kiralama formülünün de masada olduğu bildirildi.

Öte yandan bu iki transferden sonuç alınamaması durumunda bordo mavililerin tecrübeli ve milli düzeyde yabancı bir stoper oyuncusunu kadroya katmak için girişimlerin başlayacağı belirtildi.

İKİSİ DE JOKER GİBİ

22 yaşındaki Mert Müldür sağ bek orjinli olmasına karşın stoper ve sol bek olarak da forma giyebilen defansif bir joker olarak biliniyor. Takımında forma şansı bulsa da sürekli oynayamayan Mert 19 maçın 8’inde 11’de forma giydi. 652 dakika sahada kalıp 1 de asist yaptı. Transfermarkt piyasa değeri 9 Milyon Euro olan genç futbolcunun takımıyla sözleşmesi 2024 yazında sona erecek
Trabzonspor’da öncelik Kaan ve Mert!

Eğer olmazsa...

 27 yaşındaki Kaan Ayhan stoper olarak görev yapıyor. O da Mert gibi birçok mevkide oynayabiliyor. Ön libero ve sağ bek olarak da oynayabilen Kaan, 19 maçın 6’sında 11’de forma giyebilirken 583 dakika sahada kaldı. 6 Milyon Euro transfermarkt değeri olan milli stoperin sözleşmesi 2024 haziranda sona erecek. (Haber61)