Deniz Yılmaz ve Oscar Cardozo’nun sakatlıkları nedeniyle teknik direktör Şota Arveladze, acil olarak bir forvet transferi istedi. Daha önce bu bölgede olası bir takviyeyi kamptan sonra belirleyeceğini açıklayan Gürcü çalıştırıcı, yaşanan talihsiz sakatlıklar sonrası fikir değişikliğine gitti.

Hemen hareket geçen Sportif Direktör Süleyman Hurma da dirsek temasında bulunulan isimlerle görüşmelere tekrar başladı. Bu doğrultuda, listedeki John Guidetti, Papiss Demba Cisse ile menacerlerin geçtiğimiz günlerde önerdiği Ibrahim Afellay’ın şartlarını bir kez daha öğrenmek adına Hurma, dün Hollanda kampından ayrılarak menacerlerle bir araya gelmek için sefere çıktı. 

İşte gündemdeki futbolcularda son durum ve yaşanan gelişmeler:

Afellay

Harıl harıl forvet oyuncusu arayan Trabzonspor’a son olarak menacerler Ibrahim Afellay’ı önerdi. Sezonu Yunanistan ekibi Olympiakos’ta tamamlayan Fas asıllı Hollandalı oyuncu boşta bulunuyor. İspanyol devi Barcelona ile kontratı sona eren ve nikah tazelemeyen 30 yaşındaki golcü oyuncu, ayrıca sol açıkta da forma giyebiliyor. Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın listenin birinci sırasındaki Guidetti’nin menacerleriyle yapacağı görüşmenin ardından ikinci durağı Afellay olacak. Hurma, deneyimli futbolcunun yıllık ücret ve imza parası gibi konularını konuşmak için Afellay’ın menaceriyle bir araya gelecek. 

John Guidetti

Cardozo’nun yanına bir partner arayan Trabzonspor’da bu mevki için en favori adayı, sezonu İskoçya’nın Celtic takımında geçiren John Guidetti. Genç oyuncunun İsveç U-21 Euro 2015 turnuvasında yer almasından sonra görüşmeler bir süreliğine rafa kalkmıştı. Organizasyonu şampiyon olarak tamamlayan İsveç’in forvet oyuncusu Guidetti’nin bonservisi elinde bulunuyor. Manchester City’nin sözleşme uzatmadığı genç oyuncu boşa çıktı. Şota’nin ilk tercihi olan Guidetti için kesenin ağzının sonuna kadar açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İkna planı ise Mbia’daki gibi imza parası olacak.

Papis Cisse

İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle forması giyen Papis Cisse, takımından büyük olasılıkla ayrılacak. Cisse’nin Trabzonspor ile flörtünü sürekli yazan İngiliz basınında aradaki pürüzün bonservis ücreti olduğu belirtiliyor. 30 yaşındaki oyuncu için Siyah-Beyazlılar, 8 milyon Euro dolaylarında bir rakam istiyor. Geride kalan sezonda sakatlıklarla boğuşan ve sadece 22 maçta forma giyen Cisse’nin yerine Newcastle’lı yetkililer Manchester City’li Edin Dzeko’yu istiyor. Eğer Dzeko transfer gerçekleşirse Newcastle kulübü Cisse’nin ücretinde indirime gidecek, doğal olarak da Trabzonspor’un transfer ihtimali artacak.
Editör: TE Bilişim