Süper Lig'in şampiyonluk adayları transfer için amansız bir yarışa girdi. İspanyol basınının yazdığı habere göre Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor, yıldız futbolcuya kancayı taktı.

Koronavirüs nedeniyle Süper Lig'e verilen arada şampiyonluk adayları Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor, dev bir transfer savaşına girdi.

12 Haziran'da yeniden başlaması planlanan Süper Lig öncesinde 3 kulüp de gelecek sezonun takımını kurmak için kollarını sıvadı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle mali anlamda zarara uğrayan kulüpler, önceliğini düşük maliyetli ya da bonservissiz isimlere yöneltti.

Bu bağlamda Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor, sezon sonunda takımıyla sözleşmesi sona erecek Aitor Cantalapiedra için amansız bir transfer yarışına girdi.

İspanyol basını, konu ile ilgili yazdığı haberde Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor'un ardından oyuncu ile PAOK'un da ilgilendiğini belirtti.

Elperiodicodearagon.com adlı internet sitesinin konu ile ilgili yazdığı haber şu şekilde;

"Aitor Cantalapiedra, Yunanistan ve Türkiye'den tekliflerle karşı karşıya

Başarılı kanat oyuncusu, Real Zaragoza'nın da gündeminde olmasına karşın İspanya dışında bir takımda forma giyecek gibi gözüküyor.

Zaragoza'nın La Liga'ya yükselmesi durumunda transferi konusunda daha ciddi ilgileneceği oyuncu, kariyerine, kendisine daha iyi imkanlar sağlayabileceğini düşündüğü Yunanistan ya da Türkiye'de devam etmek istiyor.

Yunanistan Ligi ekiplerinden PAOK'un oyuncu için resmi teklifte bulunduğu belirtilirken, Türk Ligi takımları Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivasspor da oyuncuyla ilgilenen kulüpler arasında bulunuyor.

Barcelona altyapısından çıkan futbolcunun sözleşmesi Twente ile kısa süre sonra sona erecek.

Daha önce Mallorca, Eibar ve Garana'da da denenen oyuncu, Zaragoza'nın kendisine olan ilgisini reddetmedi ancak kariyerine İspanya'da devam etmeyeceğini belirtti.

Öte yandan Cantalapiedra, bu sezon Twente'de muhteşem oynarken, yaptığı gol ve asistlerle yıldızını parlattı."

AITOR CANTALAPIEDRA KİMDİR?

Tam adı Aitor Cantalapiedra Fernández olan futbolcu, 10 Şubat 1996 tarihinde Barcelona'da dünyaya geldi.

1.77 boyundaki kanat oyuncusu, tercih edilmesi haline santraforda da forma giyebiliyor.

Kariyerine Barcelona'nın altyapısında başlayan Cantalapiedra, sırasıyla; Espanyol Barcelona Altyapı, UE Sant Andreu Altyapı, CF Damm Altyapı, UE Cornellà Altyapı, FC Barcelona U19, FC Barcelona B, Villarreal CF B, Sevilla Atlético ve Twente'de forma giydi.

Cantalapiedra, bu sezon Twente formasıyla toplamda çıktığı 22 karşılaşmada 8 gol üretirken 7 asist yaptı ve 1914 dakika sahada kalmayı başardı.

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR
Öte yandan Aitor Cantalapiedra'nın sözleşmesi 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona eriyor.

Editör: TE Bilişim