Trabzonspor’un Nijeryalı oyuncusu Anthony Nwakaeme ile yapılan görüşmelerde sona gelindi. Başarılı oyuncu ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme hazır. İmza için başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Trabzon’a gelmesi bekleniyor.

Bir yandan şampiyonluğu kovalayan, bir diğer taraftan da geleceği planlayan Trabzonspor’da dış transferde sona gelinirken şimdi gözler sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Anthony Nwakaeme’ye çevrildi. Yaklaşık 2 aydır devam eden görüşmelerde kapıyı yıllık 3 milyon Euro’dan açan Nijeryalı oyuncunun menajeri bu teklif üzerinden pazarlık bile yapmayan Trabzonspor yönetim kurulu karşısında geri adım attı ve tarafların Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun yaptığı teklif üzerinde prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

Son iki sezondur yabancı futbolculara tavan fiyat olarak Nwakaeme’nin aldığı 1 milyon 500 Euro baz alınırken hiçbir yabancı futbolcuya bu rakamın üzerinde maaş verilmedi. Harcama limitlerini ve yapılacak yeni transferle ödenecek fiyatta göz önüne alındığı için Nijeryalı futbolcuya bonuslarında artırıma gidilerek yine aynı ücret teklif edilmişti. Menajerinin Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın devrede olduğu restine rağmen teklifte geri adım atmayan Başkan Ağaoğlu’na Nwakaeme’nin olumlu cevap verdiği öğrenildi.

Covit testi pozitif çıktığı için Kasımpaşa maçı için Trabzon’a gelemeyen başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bu hafta yaptıracağı testin negatife dönmesi halinde Konyaspor maçı için Trabzon’a geleceği ve büyük bir olasılıkla Anthony Nwakaeme ile sözleşme yenileneceği belirtildi. 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık olarak hazırlanacağı öğrenilen sözleşme dahilinde 32 yaşında ki Nijeryalı oyuncunun yıllık ücretinin yine 1 milyon 500 Bin Euro olacağı fakat, bonuslarda iyileştirmeye gidileceği ifade edildi.  



Visca kazandırıyor
Trabzonspor’un devre arasında Başakşehir’den renklerine bağladığı Edin Visca, son iki maçta attığı gollerle Trabzonspor’a hem puan, hem de para kazandırıyor. İstanbul’da oynanan Galatasaray maçında kaydettiği ikinci golle 3 puanı Trabzonspor’un hanesine yazdıran Bosna Hersekli oyuncu Kasımpaşa maçında da sonucu belirleyen isim oldu. (Yeni Şafak)

 

Editör: TE Bilişim