Başkan Muharrem Usta ile el sıkıştıktan sonra kolları sıvayan ve scout ekibinin listesi üzerinde incelemeler yapan yeni çalıştırıcı Ersun Yanal, Süper Lig’den de gözüne kestirdiği futbolcuların işinin bir an önce bitirilmesini istiyor. Bunun için küme düşen Sivasspor’un yıldızı Aatif ile Başakşehir’in başarılı orta saha oyuncusu Visca’ya Yanal’ın bir mesaj ilettiği ve “Yeni sezonda çok önemli hedeflerle yola çıkacağız. Sizleri kadromda görmek istiyorum. Bir an önce kararınızı verin” dediği öğrenildi.

İkisi de ayrılmaya sıcak

Trabzonspor adına görüşmeleri yürüten yöneticilerin ilettiği bu mesajın yanı sıra kulüpler arasında fiyat pazarlıklarının da devam ettiği gelen haberler arasında. Bordo-Mavililer her 2 kulübe de kadroda düşünülmeyen oyuncular üzerinden paraya ek olarak bir teklif de yaptı. Bu noktada hem Aatif hem de Visca’nın yeni bir maceraya sıcak bakıyor olması, transferlerin önünü açan başlıca faktörlerden.

Gençlere şans verecek

Bu arada bizzat başkanın isteği olan ‘gençlik operasyonu’ için de Ersun Yanal, kafasındaki tabloyu büyük ölçüde şekillendirdi. Son dönemlerde A Takım’da forma bulan en az 3 ismin performansını çok beğenen Yanal’ın bu oyuncuları kampa götüreceği, ancak kadroda düşünmediği futbolcuların ise körelmemesi adına kiralanmasını isteyeceği öğrenildi.