Önümüzdeki sezonun açılmasına kısa bir süre kala transferde harekete geçen Trabzonspor ve Fenerbahçe, Cedric Bakambu transferinde karşı karşıya geldi.

Bir dönem ülkemizde Bursaspor forması giymiş isimlerden biri olan 30 yaşındaki Cedric Bakambu için görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor.

Fotomaç'ın haberine göre yıldız forvet Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye önerildi.

CEDRİC BAKAMBU'NUN KARİYERİ

Futbol hayatına Fransa'da Sochaux'da başlayan Cedric Bakambu, alt yapısından yetişip A takıma kadar yükseldiği Fransız ekibinde gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. 

2014-2015 sezonunda ise Fransız ekibi Sochaux'dan Spor Toto Süper Lig ekibi Bursaspor'a 1.8 milyon euro karşılığında transfer olan Cedric Bakambu, Bursaspor'da gösterdiği performans ile büyük bir beğeni toplamıştı.

Bursaspor formasııyla toplamda 40 karşılaşmada süre alan Cedric Bakambu, süre aldığı karşılaşmalarda 21 gol ve 7 asistlik gol katkısı ile önemli bir performans sergilemişti.

Yeşil beyazlılardaki harika performansı ile Avrupa kulüplerinin radarına takılan Cedric Bakambu, 2015-2016 sezonunda İspanyol ekibi Villarreal'e 7.5 milyon euroluk bonservis ücreti ile transfer olmuştu. İspanyol ekibi Villarreal'de 105 karşılaşmada süre alan Cedric Bakambu, 47 gol ve 5 asistlik bir katkı sağlamıştı.

2017-2018 sezonunda ise şimdiki kulübü Bejing Guoan'a transfer olan Cedric Bakambu, bu transferini tam tamına 40 milyon euro karşılığında gerçekleştirmişti.

Cedric Bakambu, mevcut kulübü Bejing Guoan ile 83 karşılaşmada süre alırken bu karşılaşmalarda 58 gol ve 21 asistlik bir katkı sağlamıştı. 

Editör: TE Bilişim