Kuzey Ekspres'in haberine göre, Mustafa ve Aykut’a önderlik yapabilecek bir stoper arayan Bordo-Mavililer, Arsenal ve Milan gibi önemli kulüplerin formasını giyen 29 yaşındaki Senderos ile masaya oturdu. Tecrübeli oyuncu ile büyük oranda anlaşmaya varıldı, ayrıntıların görüşülmesi ise devam ediyor 

UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE

Önümüzdeki sezon alternatifli ve çok daha güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Trabzonspor’un yerli yabancı oyuncu atakları sürerken, özellikle savunmaya tecrübeli bir ismin alınması kararının ardından düğmeye basıldığı kaydedildi. Savunmanın ortasında Mustafa Yumlu ve Aykut Demir ile rekabeti güçlendirecek, bu isimlere önderlik edebilecek bir oyuncu arayan Bordo-Mavililerin gündemine daha önce Valencia’da forma giyen İsviçreli oyuncu Philippe Senderos gelmişti. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 1.90 santimetrelik dev stoper için düğmeye basıldığı ve görüşmelerin sıklaştırıldığı kaydedildi. Profesyonel futbol hayatına İsviçre’nin Servete takımında başlayan ve bu ekipte 26 kez forma giyen Senderos ardından dünyanın sayılı kulüplerinde ter döktü ve önemli işlere imza attı. 

İSVİÇRE’NİN ÖNEMLİ İSMİ

İsviçre A Milli takımında 52 kez oynayıp, 5 de gol atan 29 yaşındaki dev stoper sırasıyla Fulham’da 58, Everton’da 2, Milan’da 14, Arsenal’da da 84 maç oynadı. Seri A ve Premier Lig tecrübesi olan Philippe Senderos bu sezon Fulham ve Valencia’da toplam 27 maç oynadı, 2 gol, bir asistlik bir istatistik tutturdu. Piyasa değeri 2,5 milyon Euro olarak gözüken Senderos, İsviçre’nin en iyi savunmacıları arasında başı çekiyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun uzun süredir gündeminde olan futbolcunun menajeriyle yapılan görüşmeler sonunda çok büyük mesafelerin alındığı ve anlaşmanın da an meselesi olduğu belirtildi. Senderos’la sözleşme imzalanması halinde kendisine 1,5 milyon Euro yıllık ödeme yapılacağı da vurgulandı. Transferin liglerin bitmesiyle açıklanabileceği de dile getirildi.