Başkanlığına Levent Karaca seçilirken, İkinci Başkan ise pop yıldızı Rafet El Roman oldu. Hedef, ATFF ile sporda Türkiye Avrupa arasında köprü oluşturmak. Ancak ATFF kurulur kurulmaz da çok önemli iddiaların hedefine oturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Almanya sorumlusu olduğu süre içinde Türkiye’ye 67 milli futbolcu, Türkiye’nin gözde takımlarına da 2 binden fazla profesyonel oyuncu kazandırmış olan Erol Koloğlu, Halkweb’e sitem dolu açıklamalarda bulundu. Bugüne dek Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Yıldıray Baştürk, Aykut Erçetin gibi birçok yıldız oyuncuyu Türkiye’ye kazandıran, Avrupa’daki Türk futbolu için de çalışmalar yürüten Erol Koloğlu, TFF yöneticilerine şöyle seslendi:

FEDERASYON KESENİN AĞZINI NEDEN AÇTI?

“Neredeyse yarım asır boyunca Avrupa’dan Türkiye’ye sayısız star oyuncu kazandırdım. Hamit ve Halil Altıntop, Aykut Erçetin, Hakan Aslantaş, Nuri Şahin, Mustafa Parmak gibi ismini sayabileceğimiz birçok futbolcuyu milli takımlarımıza kazandırdık.

Sadece ben değil. Erdal Keser, Metin Tekin, Hakan Eseroğlu, Ercan Demir, Ali Topsan, Can Vanlı hocaların katkıları, emekleri inkar edilemez. 1998 senesinden bu tarafa. Ben ve rahmetli Gündüz Tekin Onay Hoca ise 1985 senesinden beri Avrupa’da yaşayan Türk futbolcular ile ilgilendik. Türk futbolu için Avrupa’da bir ömür harcadım. Sonra bu bölüm kapandı. Şimdi yeniden açıyorlar.

“MİLLİ GÖRÜŞ VE UİD KÖKENLİ İSİMLER VAR”

Üstelik bu alana neredeyse hiç emek vermemiş isimler ATFF’nin beyin takımında yer alıyor. Görüldüğü kadarıyla Milli Görüş ve Uluslararası Demokratlar Birliği UİD’ye (eski adı UETD) yakın isimler çoğunlukta. TFF’den ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek aldıkları da kulislerde konuşuluyor. Devlet ve federasyon kesenin ağzını sonuna kadar açtı mı? Açtıysa neden açtı? Çok ihtiyaç vardıysa neden kapatıldı?

Ayrıca bunca sene emek vermiş birine usulen de olsa ve saygı gereği neden gelip fikri sorulmadı? Açıkçası kurulan Avrupa TFF bende güven telkin etmiyor. Umarım sporun siyasete alet edildiğine şahit olmayız.”

BAŞKAN LEVENT KARACA İDDİALARI REDDETTİ

Avrupa Türk Futbol Federasyonu‘nun (ATFF) çiçeği burnundaki Levent Karaca’ya iddiaları sorduk. Eskişehir doğumlu olan ve 34 yıldır Almanya’da yaşayan Karaca inşaat sektöründe çalışıyor. İthalat, ihracat işleri de yapan Karaca, daha önce Frankfurt Türkspor’a da başkanlık yapıyordu.

Bundan 4 yıl önce de Eskişehirspor’un yönetimine talip olan 53 yaşındaki Levent Karaca, iddiaları Halkweb için değerlendirdi:

“Hem Avrupa’daki Türk toplumu hem de Türkiye’miz için faydalı olması amacıyla oluşturulan bir yapıya kurulur kurulmaz benzer suçlamalarda bulunulması beni çok üzdü. Avrupa’da her bölgede Türk spor camiasına hizmet vermiş çok değerli insanlarımız var. Zamanla hepsini bünyemize dahil etmek isteriz. Henüz yolun çok başındayız. Spora gönül veren, milli davamıza sahip çıkan herkesi aramızda görmek isteriz ve bu konuda çok hassasız.

“FİNANS DESTEĞİ ALMADIK“

Diğer taraftan finans desteğiyle ilgili söylentileri ve iddiaları ise toptan reddediyorum. Biz kamu yararı esasına göre kurulmuş bir federasyonuz. Amacımız Avrupa’da yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize yardım edebilmek, Avrupa’daki Türk toplumunun uyumuna katkıda bulunmak. Henüz 7 Nisan’da kurulduk. TFF’den ya da bakanlıktan yardım aldığımız kesinlikle doğru değil. Bir kere finans desteği alabilmeniz için önce proje geliştirmeniz gerekir. Bunun olabilmesi için ise en az 6 ay ya da bir sene gibi bir süreye ihtiyaç var.

”THY, SARAR, GAZİ NEDEN SPONSORUMUZ OLMASIN?”

Meyve veren ağaç taşlanır diye tabir vardır. Büyük şirketlerle sponsorluk sistemiyle, örneğin THY ile, Gazi ile, Sarar ile çalışmak isteriz. Biz de işadamları ile ele ele gönül birliği içinde yürüteceğiz.

Siyasetle ilgili iddialara gelince: Herkese kapımız açık. Ulaşabildiklerimize ulaştık. Avrupa’da yüzlerce spor adamımız var. Çok kıymetli, emektar isimler var. Çirkin iddialar bunlar. Öyle şey olur mu? 50 senedir burada yaşıyoruz. Biz siyaset üstü, partiler üstü tarafsızlığa önem veren bir kuruluşuz. ATFF olarak Avrupa’nın her ülkesinden yönetime arkadaş almaya dikkat ettim. İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Estonya gibi ülkelerden isimler içimizde.

“OZAN CEYHUN’LA DA, TURGUT YÜKSEL’LE DE GÖRÜŞTÜK“

Biz öncelikle her görüşe açığız. Her görüşten insan var. Buna çok özen gösterdik. Sağ ya da sol görüşlü yapılanma diyebilirlerdi. Buna mahal vermemek için dengede olmayı istedik. Bu bir milli dava. 7 Nisan 2019‘da gene kurulumuzda örneğin Almanya Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Milletvekili Turgut Yüksel aramızdaydı. Her siyasi görüşten insan var aramızda. Sayın Ozan Ceyhun ile de görüşüyoruz. Herkesin görüşüne çok önem veriyoruz. Avrupa’daki çocuklarımızı Türkiye ve Avrupa sahalarına kazandırmak için buradayız.

”CEM KARACA, ERHAN ALBAYRAK, SUAT TÜRKOĞLU ARAMIZDA“

Avrupa’da geçmişte TFF ile ilgili çalışmalar yapıldı. Ve hep başarısız oldu. Çünkü tek başına hareket edildi. Öncelikle birlikte çalışma amacını taşıyoruz. Almanya Futbol Federasyonu‘yla da temasımız olacak, işbirliği içinde olmayı arzuluyoruz. Avrupa’da farklı liglerde oynayan Türk takımlarının bağlı olduğu kulüplerin temsilcilerini aramızda görmek istiyoruz. Birleştirici olmak istiyoruz. Aramızda Erhan Albayrak, Suat Türkoğlu, Cem Karaca, Şükrü Altay gibi değerli isimler de var. Başkan Yardımcımız Rafet El Roman sanatçılığının yanı sıra eski profesyonel futbolcu. Sanat hayatına başlamadan önce Darmstadt 98 kulübünde futbolcuydu. Türkiye’de üst düzey kulüplerde bağlantıları var.

Avrupa’da Türk sporunun geliştirilmesi ve güçlenmesi, aynı zamanda Avrupa ve Türkiye spor üzerinden köprü kurmayı amaçladıklarını söyleyen ATFF’nin ilk Genel Başkanı Levent Karaca, amaçlarının Türk sporunu Avrupa’da daha ileri götürmek, başarısını artırmak, genç nesillerin hem sağlıklı hem de sosyal bireyler olarak yaşadıkları toplumda en iyi yere gelmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi.

ATFF yönetimine seçilen isimler ise şöyle: Kurucu Genel Başkan Levent Karaca, ATFF Başkan Vekili Ayhan Yıldız, Genel Sekreter Halil Barış Ağırdoğan, ATFF Genel Başkan Yardımcıları Rafet El Roman, Cahit Öner, Sedat Kıymet, Abdulkadir Bakırdöven, Sedat Aydemir, ATFF Mali As Başkan Kemal Akyol, Mali İşler Sorumlusu Kemal Akyol, yönetim kurulu üyeleri Kemal Akyol yedek üyeler Salih Şahin, Nedim Koçaslan Halil Küpeli. Disiplin Kurulu ve Kasa Denetleme görevlerine ise Başkan İshak Deveçeken ve Tunç Çolak ile Ümit Aksoyek getirildi. Basın kurulunda ise Rafet El roman, Salih Şahin, İsa Deveçeken, Yaşar Sekban yer alıyor.

İSTANBUL’DA TFF İLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan ATFF yöneticileri İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri ile de bir araya gelerek çalışmalarını ve hedeflerini tanıttı.

ATFF Genel Başkanı Levent Karaca başkanlığında oluşan bir heyet ile Türkiye’de T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve T.C. Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi. ATFF böylece Türkiye tarafından resmen tanınmış oldu.

Heyet Almanya’nın Antalya Başkonsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau ile Ankara’da Alman Büyükelçiliğinde bir araya gelerek, ATFF konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

Görüşmeler sonunda Avrupa Türk Futbol Federasyonu Alman Büyükelçiliği tarafından sporda partner olarak kabul edilerek, Almanya’da resmiyet kazanması yolunda büyük bir başarı da elde etmiş oldu.

HALKWEB – FRANKFURT