Uğurcan Çakır’ın sezon sonunda Avrupa’ya gitmesi halinde, milli eldivenin yerine İrfan Can Eğribayat düşünülüyor. Göztepe’nin 22 yaşındaki file bekçisi, olası kaleci transferinde Trabzonspor'un ilk hedefi...

Geçen sezondan bu yana Avrupa kulüplerinin yakından takip ettiği Uğurcan Çakır’ın yaz döneminde astronomik bir rakama transfer olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. A Milli Takımımımız’ın Hollanda’yı 4-2’lik skorla yendiği maça da ilk 11’de başlayan ve hem çıkardığı penaltı hem de yaptığı kurtarışlarla yıldızını iyice parlatan 24 yaşındaki eldiven, tam anlamıyla vitrine çıktı. Şenol Güneş’in Ay-Yıldızlı ekibin birinci kalecisi olarak belirlediği Uğurcan’ın, Haziran’da başlayacak Avrupa Şampiyonası’nda değerini daha da artırması bekleniyor.

En az 20 milyon Euro

Uğurcan için daha önce 20 milyon Euro ve bir sonraki satıştan pay isteyen Trabzonspor Yönetimi, yazın bu rakamı yükseltebilir. Chelsea, Liverpool, İnter, Sevilla, Leipzig gibi dev kulüplerle adı anılan yıldız file bekçisinin olası transferinde yerine alınacak isim ise büyük oranda belli: İrfan Can Eğribayat. Göztepe’nin 22 yaşındaki kalecisi, bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig’in ön plana çıkan kalecilerinden oldu.