Dikkatini çekenler oldu mu bilmiyorum, fakat TRT Stadyum programında hizmet veren arkadaşların ne yapmaya çalıştıklarını, özellikle Trabzonspor istatiki bilgilerini neden yanlış ve en son sıralarda vermeye ( bilerek mi- bilmeyerek mi ) çalıştıklarını anlayamadım doğrusu!
Hele sevgili Ersin Düzen’in ikide birde derbiye takılan gözlerinden dolayı, sürekli programdan kopması ve Trabzonspor’un Sanica Boru Elezığspor’u 1-0 yendiği maça gidiyoruz demesi, başından beri üzüntüyle izlediğim olayların tuzu biberi oldu diyebilirim sevgili dostlarım.
TRT gibi en ciddi yayıncı bir kuruluşun, üstelik bizim vergilerimizle icraatlarını sürdüren bir devlet kurumunun böyle basit gibi görülen hatalarının üstelikte  hep Trabzonspor’a denk gelmesini de ayrıca manidar bulduğumu değerli kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum…
Yoksa diyorum kendi kendime ‘’ Trabzonspor gerçekten sıradanlaştırılmak mı isteniyor ‘’ özelikle birileri tarafından(?) Tabi bunlar afaki ve farazi söylemler, ama şimdilik!...
Bu noktadan hareketle; naçizane TRT’ye  biraz daha dikkat olmasını öneriyorum…
Şimdi gelelim Trabzonspor’un 2 adet gol atarak kazandığı Sanica Boru Elazığspor karşılamasına!
Daha derli toplu bir Trabzonspor vardı sanki sahada bu akşam, önceki Karabükspor ve Videoton karşılaşmalarına nazaran.
İlk yarım saati sıkıntı yaratsa da, oyuna ağırlığını koyan Trabzonspor istediğini elindeki iki forvetinin fırsatçılığının ve birazda şanslarının yanında olmalarının gayretiyle almasını bildi.
Colman gibi önemli bir figürün özel sebeplerden dolayı kadroda olmayışı, Trabzonspor’u bu akşamdan ziyade gelecek akşamlarını daha da kör karanlıklara çevirecek gibi. Biz Colman’ı  Videoton müsabakasında eleştirirken onun Trabzonsporluluğundan asla dem vurmadık! Kaldı ki Colman’ın oyun içinde ki savrukluğundan, kendini bir türlü oyuna katamayışından söz etmiştik. Her zaman iyi ve gününde bir Colman ile Trabzonspor’un asla ezik bir futbol oynadığına şahit olmadım ben, mağlup olduğu zamanlarda bile!
Umarım sorun ne ise bir hal yoluna konulur. Okulsa okul, eğitimse eğitim bir şekilde bu şehirde siyasilerin en büyük ve öncelikli projesi olmalıdır.
Bamba’nın her  geçen gün takıma alışması, Soner’in kendine güveni, Yasin’in hareketli ve yer basan oyunu ve Alanzinho’nun takıma kattığı dinamizm  bu akşamın en değerli kazanımlarıydı.
Zokora’nın muhteşem refleksi belki oyunun Trabzonspor’da kalmasını sağladı. Vitek ve Henrique’nin gol atmalarıyla Trabzonspor elindekilerle yetinmenin kazanımıyla haklı bir üç puanı hanesine yazdırmasını bildi.
Umut ediyorum ki,  Şenol Güneş yavaş yavaş takımın senkron ayarlarını düzeltecek! Bu bağlamda camia olarak biraz daha sabır ve sükunetle hadiseye bakılması gerekmektedir. Golcü başta olmak üzere diğer eksikliği düşünülen oyuncuların dillendirilmesinden ziyade, eldekilerle bugün için ne yapılacağı üzerinde düşünülmelidir.
Özetle Videoton müsabakası sonucuna göre Trabzonspor’da çok şeylerin yeri değişebilir…
27/08/2012