Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, cumhuriyetle yaşıt nine ve dedeleri ziyaret etti. Vali Sonel ziyarette 95 yaşındaki Fatma Nine’nin torununun bebeğini severek altın hediye etti ve 6 aylık ihtiyaçlarını üstlendi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıldönümü nedeniyle cumhuriyet ile yaşıt olan çınarları ziyaret etti. Cumhuriyetle yaşıt olan Beser Yüksel, Hanım Duman, Fatma Kara ve Hüseyin Salduz’u evlerinde ziyaret eden Sonel, onlarla muhabbet ederek anılarını dinledi. Sonel, 95 yaşındaki Fatma Nine’nin torununun yeni doğan bebeği Aras’ı da kucağına alarak bir süre sevdikten sonra hem 6 aylık masrafını üstlendi hem de altın hediye etti.

Tunceli’de göreve başladığı ilk aylarda tespit ettikleri Cumhuriyet ile yaşıt dede ve nineleri sık sık ziyaret ettiklerini belirten Vali Sonel, “Engeli olan vatandaşlarımızı, yetim, öksüz evlatlarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, yaşlılarımızı ziyaret ederek gönüllerini almaya çalışıyoruz. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Tunceli’de göreve başladıktan sonra burada yaşayan 1923 doğumlu, Cumhuriyet ile yaşıt 45 dede ve ninemiz olduğunu tespit ettik. Cumhuriyet’le yaşıt dede ve ninelerimizin sayısı aradan geçen bir yıl içinde 38’e düştü. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çınarlarımızı, bizler beraberimizde ilgili arkadaşlar ile ilçelerimizde de kaymakam arkadaşlarımız evlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerimizde dede ve ninelerimizle hem muhabbet edip anılarını dinliyoruz hem de sorun ve sıkıntılarını çözüyoruz" dedi.
Kaynak: iha