Trabzon, görme engelli bireylerin toplu taşımada güvenli yolculuk etmesi için refakatçi uygulaması ile gündemde. Engelsiz Trabzon Uygulaması, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

ENGELSİZ TRABZON UYGULAMASI

TRABZON Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp hayata geçirilen mobil uygulama, Engelsiz Trabzon sloganıyla Türkiye'de bir ilke imza attı. Görme engelli vatandaşların toplu taşımada rahat edebileceği, onlara refakat eden yeni mobil uygulama dün devreye girdi.

Trabzon'da yaşayan görme engelli bireyler, Engelsiz Trabzon Uygulaması ile istediği otobüse istediği duraktan bildirim gönderebilecek. Böylece Trabzon içerisinde istedikleri yere kolay bir şekilde ulaşabilecek. 

Türkiye'de benzer örnekleri olan uygulama hakkında Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Savaş Yol, uygulamanın önemli bir farkından bahsetti. Engelsiz Trabzon mobil uygulamasının en büyük farklı, refakatçi desteğini sunuyor olması.

Mobil uygulama üzerinden bireylerin aileleri de yakınlarının hangi ulaşım aracına bindiğini, indiği durağı ve güzergahı takip edebilecek. Şoförlere 'yolcuya yardımcı olunuz' bildirimi gidecek. Trabzon'da yaşayıp otobüsle yolculuk yapan 7 bin 500 civarı engelli vatandaşa hizmet eden mobil uygulama, refakatçi takip özelliği ile Türkiye'de bir ilk oldu.

Editör: Didem Bektaş