Giyimden ev mobilyasına kadar pek çok ürün gamında büyük indirimler düzenleyen satıcı firmaların anlaşmalı olduğu kargo şirketleri yoğunluğa dayanamadı.  Kargo şirketleri için açılan en çok şikâyet sayısının nedeni ise herkesi şaşırttı. Adreste oldukları halde ‘’Adreste Bulunamadı’’ mesajı atılarak ürünlerin teslim edilmediği tüketiciler tarafından kızgınlıkla belirtilip şikâyet kaydı açıldı. İşte merak edilen tüm şikâyet nedenleri ve sonuçları için tüm detaylar haberimizde…

Kargolar Dayanamadı!

ABD’de ortaya çıkan Kara Cuma olarak ( Black Friday) isimlendirilen fakat Türkiye’de ise efsane, muhteşem ve güzel gibi isimlerle sunulan indirim günleri bu yıl da satış rekorlarının kırılmasına neden oldu. Özellikle e-ticaret siteleri yoğunlukla tercih edildi. Anlaşmalı oldukları kargo şirketleri ise yoğunluk ile savaşmayı başaramayıp, şikâyet edilmekten kurtulamadı. Her ne kadar indirim adıyla sunulsa da bunun aslında indirim oyunu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Normalinden üç veya beş kat daha fazla kargo çıkılması kargo şirketlerini de kızdırdı.

Kargolar Alımları Sınırladı!

Eğer yakın tarihte bir kargo şirketinin önünden geçtiyseniz, kapılarında yığılı halde bulunan kolileri mutlaka görmüşsünüzdür. Kapasitelerinin çok çok üzerinde aldıkları kargoları yetiştirmekte zorluk çeken kargo şirketleri indirim kampanya sürecinde alımlarını sınırlayıp durdurdu. E-ticaret sitelerinin 30 günü aşan teslim süreleri de tüketicileri çileden çıkardı. Üzerine eklenen kargo gecikmeleriyle beraber ise sayısız şikâyet kaydı oluşturuldu. Adrese gitmeyerek, tüketiciler adreste olduğu halde yoğunluktan kargoları teslim edemeyen her kargo şubesi için çok sayıda şikâyet formu doldurulup sunuldu. Bu şikâyetlerin geneli aslında süreci iyi yönetemeyen e-ticaret sitelerine yönelik olduğu dikkatlerden kaçmadı. Neyse ki indirim adı altındaki sahte furya artık son buldu da tüketicilerin de kızgınları ve şikâyetleri duruldu. Black Friday’ın satış ve ziyaret edilen rekortmeni ise Trendyol olarak açıklandı. Ardından en .çok alışveriş yapılan siteler ise N11 ve Gittgidiyor olarak raporlandı.