OT Dergisi ile birlikte hazırlanan projede usta edebiyatçı Murat Menteş sunucu koltuğunda oturacak ve farklı mesleklere sahip sanatçılar ile sohbetler gerçekleştirecek.

Son zamanlarda içerik politikasında birtakım değişikliklere giden BluTV ekibi, platformu daha geniş kitlelere duyurmak adına arşivlik bazı projeler üretmeye başladı. Galatasaray’ın şampiyonluk belgeseli, Yüzyüzeyken Konuşuruz müzik grubunun konser belgeseli, Ankara’nın gece hayatını anlatan Pavyon belgeseli gibi basında büyük yankılar yaratmış başarılı işlerin ardından şimdi rota edebiyat ve sanat alanına yöneldi.

Murat Menteş, OT Dergisi Yazarlarını Ağırlıyor!

2013 yılında Türkiye’nin en önemli mizahçılarından biri olan Met Üst (Metin Üstündağ) tarafından kurulan OT Dergisi, kurulduğu günden bu yana popüler kültürün bir ikonu haline geldi. Nejat İşler, Hatice Meryem, Burak Aksak, Sinem Sal, Onur Ünlü, Emrah Serbes, Ercan Mehmet Erdem, Ali Atay, Ebru Ceylan gibi pek çok başarılı sanatçıya sayfalarını açan dergi, artık yeni bir proje ile sayfaların dışında yolculuğa çıkıyor.

Dublörün Dilemması, Korkma Ben Varım, Ruhi Mücerret, Antika Titanik gibi ustaca yazılmış romanları ile tanıdığımız edebiyatçı Murat Menteş’in sunuculuğunu üstleneceği Afili Dostlar, BluTV’de yayın hayatına başladı.

Daha önce Klark isimli bir televizyon programı ve Nunchaku isimli bir radyo sayesinde sunuculuk tecrübesi edinen Murat Menteş, bu defa internet platformu için görev yapacak. Ayrıca programın isminin de oldukça manalı olduğunu dile getirmek gerek. Afili Dostlar ismi, tahmin edildiği üzere, 2010’lu yıllarda Menteş’in yazar arkadaşları ile birlikte kurduğu internet sitesi Afili Filintalar’dan geliyor.

İlk Bölümün Konuğu Veyasin Oldu!

Afili Dostlar programı sessiz sedasız, pek fazla duyurusu gerçekleşmeden ilk bölümünü BluTV platformunda yayınlandı. İlk bölümün konuğu, Hey! Douglas grubundan tanıdığımız yetenekli müzik sanatçısı Veyasin oldu.

Veyasin ile birlikte edebiyattan müziğe, pek çok sanat dalı ve hayat üzerine etkileyici sohbetler gerçekleştiren Murat Menteş, ilk bölümün ardından pek çok pozitif eleştiri topladı.

Şimdilik bilindiği kadarıyla Selçuk Erdem, Harun Tekin, Pelin Batu, İsmail Saymaz, Tuna Kiremitçi ve Tuvana Türkay gibi isimler ile ilerleyecek olan programın kaç bölüm süreceği henüz tahmin edilemiyor. Ancak büyük olasılıkla Afili Dostlar projesinin kısa tamamlanan sezonlar eşliğinde daha uzun yıllar devam edebileceğini öngörebiliriz.

Editör: TE Bilişim