IMDb, 1990 yılında kurulan, tv dizilerini ve filmlerini puanlarına göre oylayan sitedir.Şimdi sizlerle, IMDb’ye göre en iyi yabancı 5 komedi filmini inceleyelim. 5. Sırada, 50 İlk Öpücük filmi var.

50 İlk Öpücük IMDb puanı 6.8

50 İlk Öpücük filmi, 2004 yapımı romantik komedi tarzında A.B.D yapımı filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda, Peter Segal oturmaktadır. Yayınlandığı dönemde, izleyicinin beğenisi kazanan filmin başrollerinde, Adam Sandler, Brew Barrymore ve Rob Schneider paylaşmaktadır. Filmin konusuna gelince, Henry Roth adında bir doktorun, Lucy Whitmore adında bir kadınla tanışması sonucu ortaya çıkan komik olayları anlatan filmdir. Doktor kadına aşık olur ancak, bir sorun vardır. Aşık olduğu kadın uyuyup uyandığında hafızasını kaybeden bir kadındır. Doktor, kadını her gün kendisine aşık etmeye çalışır. Bu böyle sürüp gider. 4. Sırada,  2008 yapımı Aşkzede filmi geliyor.

Aşkzede , IMDb puanı 7,1

Aşkzede filmi, yine A.B.D yapımı bir filmdir. Romantik komedi tarzında olan filmin yönetmen koltuğunda, Nicolas Stoller oturmaktadır. Filmin başrollerini, Jasen Sagel, Kristen Bell ve Russel Brand oynamaktadır. Filmde, mütavazı bir müzisyen olan Peter’in, televizyon yıldızı sevgilisi   Sarah ile olan ilişkisinin anlatıyor. Sarah’ın Peter’i aldatmasıyla olaylar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Senaryosunu aynı zamanda filmde oynayan Jason Segel’in yazdığı film, izleyiciye bol kahkaha vaadediyor.3. sırada, Zor Baba filmi gelmekte.

Zor Baba IMDb   puanı  7

Zor Baba adlı film 2000 yapımı absürt komedi filmidir. Yönetmenliğini, Jay Roach’ın yaptığı filmin, başrollerinde, Robert De Niro, Ben Stiller ve Teri Polo oynamıştır. Filmin konusu bize yabancı değil. Hemşire olarak yaşamını sürdüren Greg   Fokker isimli adamın, sevdiği kızın  babasıyla  olan ilişkisini anlatan Zor Baba filmi,  komedi tarzında başyapıt olarak nitelendiriliyor. Ancak evleneceği kızın kardeşiyle evlenmek zorunda kalan Greg , için yaşamının en zor zamanı başlıyor.  2. Sırada, Felekten Bir Gece filmi var.

Felekten Bir Gece IMDb puanı  7,7

Felekten Bir Gece filmi, komedi tarzında 2009 yılında, A.B.D ve Almanya ortak yapımı filmdir. Filmin yönetmenliğini, Tod Phillphis yapmaktadır. Başrollerinde ise, Bradley Cooper, Ed Helmes ve Zach Galifianakis oynamıştır. Filmin konusu oldukça ilgi çekicidir. Bekarlığa veda partisi düzenleyen 4 arkadaşın, başından geçen olaylar anlatılmaktadır.  Bekarlığa veda partisi için Las Vegas’a giden 4 arkadaş kendilerini bir bebekle bulurlar. Bunlar yetmezmiş gibi damatta ortalıkta görünmemektedir. Bu olaylardan sonra, damadı da kaybeden kahramanlarımız çıkar yol bulmak için harekete geçerler. Bu konuda, ülkemizde pek çok komedi filminde kullanılmış olan bir konudur. Bu tür filmler, öncelikli olarak Amerika’da çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır.1. sırada, Asabiyim filmi var.

Asabiyim IMDb puanı 6.2

Asabiyim filmi 2003 yılında A.B.D yapımı filmdir. Filmin yönetmenliğini, Peter Segal yapmıştır. Başrollerinde, Adam Sandler, Jack   Nicholson   ve  Marisa Tomei paylaşmaktadır. Film, bir iş adamının psikoloğa gitmesiyle başlayan komik olayları anlatmaktadır.  Aslında sakin bir iş adamı olan Dave Buznik , yaşadığı bir olaydan sonra öfke kontrolü sorunu yaşar. Bir doktora, gidip öfke kontrolünü yenmek ister. Ancak, gittiği doktorunda öfke kontrolü vardır. Bundan sonra yaşanacakları tahmin etmek hiçte zor değildir.  Bu filmde tüm insanların yaşadığı bir olaydan esinlenerek ortaya çıkmış bir filmdir. Filmin oyuncularının ustalığı, filmi bir kült haline dönüştürmüştür. Yayınlandığı yılda, seyirci rekorları kıran film, çok beğenilmiştir.

Editör: TE Bilişim