Yılın en çok konuşulan sinema filmi Joker, hayranlarına daha derinlikli bir sinema deneyimi yaşatmak adına tekrar yola çıkıyor.

Felekten Bir Gece serisinin yönetmeni olarak hayatımıza giren Todd Phillips, ilk defa dram türünde bir film çekerek hem Joker yapımını hem de kişisel olarak kendi yönetmenliğini tüm dünyaya ispatlamış oldu. Çizgi roman severler tarafından tam not alan Joker filmi, yılın en çok konuşulan yapımı olmasının yanı sıra eleştirmenler ve katıldığı festivallerden de başarıyla bahsedildi. Ayrıca Altın Aslan ödülüne sahip olan ilk çizgi roman uyarlaması sinema filmi olarak tarihe geçti.

Joaquin Phoenix’in olağanüstü oyunculuk performansıyla seyircilerde hayranlık yarattığı Joker, sinema salonlarında 18 yaş sınırı kuralına yakalanmasına rağmen beklenin oldukça ötesinde bir gişe rakamına ulaştı. Hatta Joker ile birlikte pek çok DC ve Marvel yapımı, elini daha cüretkar işlere atacağını duyurdu.

Todd Phillips Duyurdu: Joker 1 Hafta Boyunca Yeniden Vizyonda!

Filmin başarılı yönetmeni Todd Phillips, Joker hayranlarını sevince boğacak müjdesini Instagram’a yaptığı bir paylaşım ile birlikte açıkladı. Amerika’da yer alan IMAX destekli sinema salonlarında bir hafta boyunca Joker filmi yeniden vizyona girecek.

Cuma gününden itibaren (06 Aralık 2019) ABD çapında IMAX ekranlarında geri dönüyoruz. Büyük ekranda (ve en iyi formatta) görmek için son bir şans…” açıklaması ile sevenleri ile bu güzel haberi paylaşan Phillips, öte yandan da ABD dışında yaşayan Joker hayranlarını oldukça üzdü.

Pek çok Joker hayranı, filmin küresel çapta IMAX ekranlarında yeniden gösterilmesini talep ediyor. Ancak ne yazık ki bu Todd Phillips’in değil, sinema salonlarının ya da dağıtımcıların altından kalkabileceği bir talep. Düşük bir ihtimal de olsa bu çağrıya kulak asan dağıtım firması, bu yoğun isteği ileri zamanlarda yerine getirebilir.

IMAX Nedir ve IMAX’in Diğer Salonlardan Ne Gibi Farkları Var?

Kelime anlamı olarak IMAX, ‘Image Maximum’ yani maksimum görsellik anlamına gelmektedir. Diğer sinema formatlarına göre çok daha yüksek boyutlarda ve yüksek netlikte görüntülere sahip olması ile dikkat çekmektedir.

IMAX teknolojisinde gösterilen filmler tahminen 7 katlı bir binanın yüksekliğinde ve bir basketbol sahasının büyüklüğünde dev perdelere yansıtılarak gösterilmektedir. Şimdiye kadar yapılmış en iyi sinema sistemi olarak kabul gören IMAX, sinema seyircilerine benzersiz bir deneyim vadetmektedir.

Joker Filminin Konusu Nedir?

DC Comics evreninden çıkma Joker karakterini bugüne kadar hep bir Batman filminde görmüştük. Ancak Phillips imzalı bu film ile beraber nihayet Joker solo bir filme kavuştu ve karakterin derinlikli taraflarını görmeye başladık.

Başarısız stand-up komedyeni Arthur Fleck’in hayatını anlatan Joker, toplum tarafından dışlanan bir adamdır. Annesi ile birlikte yapayalnız bir hayat süren Fleck, bir yandan palyaçoluk mesleğini sürdürürken öte yandan sahneye çıkma hayalleri kurmaktadır. Ancak Gotham kentinde suç oranının artması ve halkın kaosa doğru sürüklenmesi ile birlikte karakterini yeniden şekillendirmeye başlayan Fleck, zaman içerisinde var olan kimliğinden sıyrılıp Joker karakterine uyum sağlamaya başlar.

Bu yıl Oscar’da En İyi Film dalında ödül kazanamasa bile En İyi Erkek Oyuncu kategorisine Joaquin Phoenix’in dehşet verici performansı hemen hemen herkes tarafından kesin gözüyle bakılıyor. Joker, yıllar geçse de unutulmayacak bir kaotik çizgi roman uyarlaması olarak hafızalarımıza işlemeyi başarıyor.

Editör: TE Bilişim