Biyografi film önerileri ile karşınızdayız! Tüm zamanların en iyi biyografik film listesi sizler için sıralandı. Keyif alarak izleyeceğiniz, film süresi boyunca zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız film öneri listesi başlıyor!

‘’Pablo Escobar’ı Sevmek’’

Biyografik film listemizin ilk sırasında Pablo Escobar’ı Sevmek adlı yapım yer alıyor. Fernando Leon de Aranoa imzası taşıyan Pablo Escobar’ı Sevmek, son yılların dikkat çeken biyografi filmlerinden biri. Başrollerde Penelope Cruz, Javier Bardem gibi başarılı oyuncular var. Filmde, Kolombiya asıllı gazeteci Virginia Vallejo’un gerçek hikayesi anlatılıyor. Virginia Vallejo ile 1980’lerin uyuşturucu baronu Pablo Escobar, romantik bir ilişkiye başlar. Escobar’ın yaşadıkları, Vallejo’nun hayatını da etkileyecektir. Vallejo çıkmaza düşer. Escobar’ın düşmanları tarafından öldürülme korkusu yaşar. Hayatta kalması için tek çözüm yolu vardır; FBA ajanlarıyla iş birliği yapmak…

Biyografik Film Önerisi: ‘’Fil Adam’’

Sinema üstadı David Lynch tarafından çekilen Fil Adam, gerçek bir yaşam öyküsünden beyaz perdeye uyarlandı. John Hurt, Anthony Hopkins, Anne Bancroft filmin öne çıkan isimleri. Hikaye, 1880’lerde İngiltere’nin Londra kentinde geçiyor. Doktor Treves bir gün sokakta yürürken gezici bir sirk görür. İçeride normal olmayan bir gösteri vardır. Gösterinin kahramanı ise doğuştan engelli John Merrick’tir. Henüz annesinin karnındayken fil saldırısına uğrayan Merrick, Doktor Treves’ı etkiler. Fil görünümlü genç adamı tedavi etmek isteyen doktor, onun bu ilginç görünümünün altında yatan sırları ortaya çıkaracaktır.

Hem Tarihi Hem de Biyografik Bir Yapım: ‘’Gandhi’’

Tarih ve biyografinin iç içe geçtiği bir film izlemek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri olan Gandhi, Richard Attenborough tarafından çekildi. Edward Fox, Ben Kingsley, Martin Sheen gibi başarılı oyuncular filmin kadrosunda yer alıyor. Filmde, Hindistan’ın en önemli kişiliklerinden biri olan ve tüm dünyada tanınan Gandhi’nin yaşam öyküsü ele alınıyor.

Biyografik Film Önerisi: ‘’Serpico’’

Serpico filminin yönetmen koltuğunda Sidney Lumet var. Başarılı oyuncular Al Pacino, John Randolph ve Jack Kehoe gibi isimler başrollerde karşımıza çıkıyor. New York’un bir suç şehrine dönüşmesine henüz 10 yıl kadar varken, hippi görünümlü Frank Serpico polis teşkilatına dahil olur. Onun, devriye arkadaşlarından farkı, sadece uzun sakallı olması veya New York’un entel bölgelerinde yaşaması da değildir. Serpico, dünyayı daha da yaşanabilir hale getireceğine inanmaktadır…

Sanat Dünyasına Işık Tutan Bir Kadının Hikayesi: ‘’Frida’’

Frida filmi, Julia Taymor tarafından çekildi. Öne çıkan oyuncular arasında Salma Hayek, Geoffrey Rush ve Alfred Molina gibi isimler bulunuyor. Frida Kahlo’nun yaşam öyküsünün sinemaya uyarlandığı bu film, ünlü kadın ressam Frida Kahlo’nun aşk hayatını, sanat hayatını ve düşüncelerini detaylıca ele alıyor.

Editör: TE Bilişim