Aleyna Çakırın ölümü üzerine bu cinayetin Adli Tıp raporları Müge Anlı da canlı yayında paylaşıldı “ Beklenen rapor geldi ve ben bunu hiçbir şekilde beklemiyordu. Bu cinayette tuhaf giden şeyler var, yapılan ifadelerde birkaç kişi yalan söylüyor” demişti. Türkiye’de uzun süre gündem de olan Aleyna Çakır cinayetinin ilk şüphelisi Ümit can Uygun’un, şiddet görüntülerine tepkiler yağmıştı.  Sosyal medya kullanıcıları, Aleyna Çakır’ın sevgilisi olan Ümit can Uygun tarafından DNA örneklerinin alınmaması durumuna tepki gösterdi.  Bu olayın perde arkasında neler var ?

Ankara ilinde 21 yaşında Aleyna Çakır hakkında Adli Tıp raporunun bilgileri doğrultusunda asılma ile öldü” bu yönde yapılan raporlar neticesinde tartışmalar söz konusu oldu. Tepkiler sosyal medya kullanıcılarından geldi neden Ümit Can Uygun’dan DNA raporu alınmıyor.

Müge Anlı Tatlı Sert

Habere göre soruşturma dosyası içinde Aleyna Çakır ismi ile bilinen Sema Esen’in 3 Haziran 2020 tarihinde  evinde bornoz kuşağı ile tavana asılı bir şekilde cansız bedeni bulunmuştu.

Şüpheli ölüm ardından bu intihar mı cinayet mi tartışmaları çıktı. Bunun üzerine  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hızlı bir şekilde soruşturma başlattı. Ümit Can Uygun’un ifadesi alındı. Yapılan bu soruşturma içerisinde Aleyna Çakır’ı daha önce bir çok kez dövdüğü ve öldüreceğine dair tehditler ettiği iddia edildi.

Aleyna Çakır’ın otopsi sonuçlarına göre çok az sayıda sperm hücresi, tırnaklarında ise DNA bulunmuştu ama “Sağ eline ait olan 4 tane tırnak parçaları ve 5 adet sol eline ait tırnak parçaları karşılaştırılmaya yol açtı.  Aleyna Çakır’ın kendisini asması sonucunda hayatını kaybettiğini açıklayan Adli Tıp için tepkiler sosyal medya hesaplarından geldi.

Yapılan açıklamalar tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları için rahatlatıcı bir haber. Daha önce Ümit Can Uygundan DNA raporu alınmamıştı. Geçtiğimiz günlerde bu rapor alındı ve gerekli işlemler başlatıldı. Baş zanlı tekrar göz altına alındı ve önümüzde ki günlerde nöbetçi mahkemeye çıkarak duruşması sürecektir. Aleyna Çakır için bu dava adına binlerce avukat gönüllü olmuştur şu an Aleyna Çakır cinayetini avukatlardan gelen destek haricinde Türk halkından da geldi.

Editör: TE Bilişim