Bu listemizde sizlerle beraber İmdb’ye göre en iyi 5 filmi inceledik. Hazırsanız hemen yazımıza geçelim.

1.Esaretin Bedeli:

Bu filmi eğer hâlâ izlemediyseniz zaman kaybetmeden hemen izleyin çünkü bu zamana kadar izlememekle zaten çok şey kaçırdınız. İmdb’nin listede 1.Sırada bu filmi koyması cidden mantıklı çünkü zekice işlenen konusu ve bize vermek istediği mesajlar açısından oldukça kaliteli bir film. İmdb’den 9.3 puan alan bu filmin konusu; hapsedilen iki adam birkaç yıl içinde bağ kurar, teselli ve nihayetinde ortak ahlak kuralları yoluyla kurtuluş bulur.

2.Kara Şövalye:

Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın yer aldığı bu film bolca aksiyon ve suç sahneleri içermektedir. 2008 yılında vizyonda yerini alan Kara Şövalye filmi diğer süper kahraman filmlerine göre daha kaliteli çekimlere sahip olduğundan izleyicilerin ilgisini çekmiştir. Film gerek senaryosuyla gerekse yönetmen ve oyuncuların olağanüstü performansıyla muhteşem bir proje haline gelmiştir. Görsel efektler açısından da birçok filme fark atarak listede ikinciliği alnının hakkıyla kazanmıştır. İmdb’den 9 puan alan bu filmin konusu; Joker olarak bilinen tehdit Gotham halkını kasıp kavurduğunda, Batman adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul edip engellemek zorundadır.

3.Baba:

Usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde; Marlon Brando, Al Pacino, James Caan ve Diane Keaton gibi efsane isimler yer alıyor. 1972 yılında vizyonda yayınlanan bu film aklınıza gelebilecek tüm mafya film ve dizilerinin başlangıç sebebi olabilir. Tabii ki de bu film sadece mafya filminden ibaret değil ama mafya konulu filmlerin arasında en popüler ve evet o kadar eski olmasına rağmen en iyisi de diyebiliriz. İçerisinde bolca suç ve dram sahneleri olan bu filmi eğer izlemediyseniz kesinlikle listemizdeki diğer tüm filmler gibi izlemenizi öneririz. İmdb’den 9.2 puan alan bu filmin konusu; bir organize suç hanedanının yaşlanan patriği, gizli imparatorluğunun kontrolünü isteksiz oğluna devreder.

4.Baba 2:

Listemizde bir önceki sırada yer alan Baba filminin devamı olarak kalitesini asla bozmadan Baba 2 filmiyle devam ediyor. Serinin en iyi filmi hangisi? Diye büyük tartışma çıkaran bu sorunun net cevabını biz veremesek de İmdb’ye göre ilk film ikinci filmden bir basamak üstte yer alıyor. Çoğu kişi de ikinci filmin daha iyi olduğunu savunsa da bize göre serinin tüm filmleri gayet başarılı ve kaliteli olduğu için bir ayrım yapmamız söz konusu bile olamaz. İmdb’den 9 puan alan bu filmin konusu ise; Vito Corleone'nin 1920'lerde New York City'deki ilk hayatı ve kariyeri tasvir edilirken, oğlu Michael, aile suçları sendikası üzerindeki kontrolünü genişletip sıkılaştırır.

5.Dövüş Kulübü:

Listemizin son filmine gelmiş bulunmaktayız. David Fincher’ın yönetmenliğini üstlendiği ve çoğumuzun Brad Pitt ile ilk karşılaşması olan bu film 1999 yılında vizyonda yerini almıştır. Oldukça beyin yakıcı sahneleriyle izleyenlerin çoğunun kafasını karıştıran ve tekrar tekrar kendini izlettiren Dövüş Kulübü filmi, muhteşem oyunculuklar ve zekice işlenen konusuyla izleyicilerin üzerinde büyük etki yaratmıştır. İmdb’den 8.8 puan alan bu filmin konusu; uykusuz bir ofis çalışanı ve umursamaz bir sabun üreticisi, çok daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü oluşturur.

Son olarak siz bu filmlerden hangilerini veya hangisini izlediniz? Bu filmler hakkında düşüncelerinizi yorumlarda bizimle belirtmeyi unutmayın.

Editör: TE Bilişim