Ülkemiz son dönemde tarihi dizler konusunda muhteşem bir yükselmeye imza attı. Özellikle TRT kanalının başlattığı tarihi dizler gündemi değiştirdi. Diriliş Ertuğrul dizisi ile başlayan tarih dizilerinde Payitaht dizisi bu akımı devam ettirmişti. Diriliş Ertuğrul tarih sahneleri tamamlanınca dizi bir diğer padişah dönemi olan kuruluş Osman olarak devamını sağladı. Kuruluş Osman, Diriliş Ertuğrul kadar tutar mı derken dizi izleyenler tarafından çok büyük beğeni topladı. Son bölümde olayların iyice karıştığı Kuruluş Osman dizisinde şimdiden herkes yeni bölüm heyecanına tutuldu. Özellikle Umur Bey’den aldığı zikir ile haini tespit eden Osman Bey’in öfkesi ortalığı kasıp kavuracak.

Dündar Bey ölecek mi?

Dündar karakteri dizinin ilk bölümünden yani henüz Dirliş Ertuğrul bölümlerinde devam ederken vardı; tarih olarak Osman Bey’in amcası yani Ertuğrul Gazi’nin kardeşi olan Dündar Bey taht için hainlikler yapmaya başladı. Osman Bey’in yeğeninin ölümü ve birçok Alp’in kanında eli bulunuyor. Son bölümde Umur Bey Osman Bey’e hainin zikirini veriyor. Haini yakınında ara sözlerinden sonra Osman Bey hainin amcası olduğunu anlıyor. Daha önce de amcasından şüphe eden ama şüphelerini ispatlayamayan Osman Bey bu sefer elinde büyük bir delille amcasını yargılayacak. Fragmanda Dündar Bey tekfura sığınıyor ve obadan kaçıyor. Osman Bey’in ağabeyi olan Gündüz Bey fragmanda şu sözü söylüyor ‘’ senin öldüğün gün bizim bayramımız olacak emmi’’ bu da Osman Bey’in tekfurdan emmisi olan Dündar Bey’i istediğini gösteriyor.

Dündar Bey fragmandan anlaşıldığı kadarı ile bu bölümde ölmeyecek ama çok da uzun vakti kalmadı. Osman Bey hainler için cehennem sözünü devam ettiriyor, bu söz Dündar Bey’in affedilmeyeceği konusunda kesin yargıya varmamızı sağlıyor. Tarih olarak da Osman Bey tarafından öldürülen amca Dündar Bey dizi akışında ağabey Savcı tarafından öldürülebilir. Filimde Savcı Bey’in oğlunun ölümünde eli olan Dündar Bey’in kan hakkı savcı Bey’e ait. Yine fragmanda Dündar Bey’in kızı ‘’hain babamda olsa kanı sana helal’’ diyerek Dündar Bey’in öleceğini tasdikliyor.

Malhun Hatun’un aşkı alevleniyor mu?

Osman Bey’in eşleri arasında yer alan ve Osmanlı devleti ikinci padişahı Orhangazi’nin annesi olan Malhun Hatun’dur. Yine fragmanda yer alan sahneye göre Malhun hatun Osman Bey’e ‘’biz seni zor günde sevdik Osman Bey’’ diyerek aşkını alevlendiriyor. Bu ikili arasında bir düğün yani evlilik olacak. Bu durumda Osman Bey’in eşi olan Bala Hatun ne yapacak sorusu da akıllara geliyor; Bala Hatun Malhun Hatun’dan pek de hoşlanmıyor. Dizinin yeni bölümü herkesi ekranlara kilitleyecek, Dündar Bey, Malhun Hatun gibi karakterler üzerinden geniş bir olay bekleniyor.

Editör: TE Bilişim