Kuruluş Osman dizi sektöründe belki de yapılmış en iyi tarih dizilerinden bir tanesi oldu. Ülkemiz son zamanlarda dizi konusunda çok hızlı bir ilerleme kaydediyor. Genel olarak aile konuları işleyen diziler ön plana çıkıyor olsa da tarih konulu muhteşem bir iki dizi de yapıldı. Kuruluş Osman dizisi bu dizilerin ön sıralarda yer alanından. Her bölümü nefes kesiyor, her bölümü seyirciyi ekran başına kilitliyor. 53. Bölümde nefes kesen sahnelerle dolu bir bölüm oldu. Kayı beyi Osman Bey obasında olan haini sonunda buldu. Umur bey- Osman Bey gerginliği büyüyor. Bu iki çekişme ne zaman tatlıya bağlanacak? Merak konusu oldu.

Hain Dündar Bey

Kuruluş Osman 52. Bölümde Umur Bey’den zikiri alan Osman Bey haini kendi kafasında bulmuştu, bu bölümde ise her şey netleşti. Obadan haber sızdıran birçok şehit verilmesine neden olan kişi Osman Bey’in emmisi Dündar Bey olduğu belli oldu. Bu haber obada adeta bir şok etkisi yarattı. Özellikle bu hain yüzünden oğlunu kaybeden Savcı Bey intikam ateşine büründü. Söğüt’ten kaçıp da Nikola’ya sığınan Dündar Bey, Osman Bey’in planı ile ele geçirildi. Filmin son sahnesi olan Dündar Bey’in yakalanma kısmında Osman Bey oyunculuğu ile izleyenleri mest etti. Şimdi herkes yeni bölümde neler olacak sorusunu sormaya başladı. Peki, yeni bölümde neler olacak?

Kuruluş Osman 54. Bölümde neler olacak?

53. bölümde yaşanan gelişmeler yeni bölümde neler olacak sorusunu akıllara getirdi. Rumların acımasız tekfuru Nikola planlarını anlatmıştı, Söğüt'ü ele geçirmek için hazırlık yapıyordu. Yeni bölümde bu hazırlıklar uygulanmaya çalışılacak, Osman Bey bu oyunu erkenden fark edebilecek mi? Bu sorunun cevabını hep birlikte göreceğiz. Nikola oyun yapmak isterken oyuna düşebilir, son olarak Moğol askerlerini satan Nikola bu sefer Osman Bey ve Togay arasında bir ateş hattında kalabilir. Osman Bey’in yakaladığı papanın hizmetkârları canları için Osman Bey’e her şeyi anlatabilir. Nikola Ortodoks bir mezhep içinde ve papa hizmetkârları Katolik mezhepte yer alıyor. Bu yüzden aynı tarafta olsalar bile birbirlerine olan bağları çok zayıf.