Ülkemiz de dizi sektörü son hız kendini geliştirmeye devam ediyor, Türkiye dizi ithal eden bir ülke konumundaydı. Evet, ülkemiz de ismi unutulmayan diziler vardı ama bunu çoğaltma konusunda zorluk çekiyorduk. Bu problemi son dönem de fazlası ile aştık, özellikle aile ve tarih dizleri noktasında dünya ülkelerine dizi ihraç eden bir ülke konumuna geldik. Kuruluş Osman dizisi de bu dizilerden biri belki den en başarılısı. Kuruluş Osman daha önce Diriliş Ertuğrul olarak yayın hayatına girmiş ve sonrasında tarihi roller gereği kuruluş Osman olarak devam etmeye başlamıştı. Diriliş Ertuğrul dizisi o kadar beğeni topladı ki kuruluş Osman ile ilgili acabalar hemen oluştu ama dizi hakkını vermeyi başardı.

Kuruluş soman 54. Bölümde neler oldu?

Dizi 54. Bölümle yayın hayatına devam etmişti. Bu bölüm de diğer bölümler gibi seyircisini ekran başına kilitlemeyi başardı. Dizinin 54. Bölümünde yani son bölümünde hain olan Dündar Bey oba beyi Osman Bey tarafında okla vurularak öldürülmüştü. Ölmeden önce kayı obasına son bir iyilik yapan, belki de günahlarına bir şekilde tövbe etmek isteyen Dündar Bey, Rum tekfuru olan Nikola’nın planlarından Osman beye bahsetmişti. Osman Bey Nikola’nın tuzağını öğrendikten sonra papa’nın adamlarından her şeyi öğrenmiş ve planlara plan yaparak karşılık vermişti. Nikola’nın ordusu ve Osman Bey’in askerleri karşı karşıya gelince dizi sona ermiş ve bu son seyirciye neler olacağı konusunda daha büyük merak uyandırmıştı. Yeni bölüm fragmanı yayınlanınca herkes aynı soruyu sormaya başladı. Yeni bölümde neler olacak?

55. bölümde neler olacak?

Osman Bey Nikola ve askerlerinin tuzağını bozmayı başaracak gibi gözüküyor her yandan kuşatılan Rum askerlerine darbeler birer birer vurulacak. Nikola’nın her zaman yaptığı gibi savaş meydanından kaçacağını biliyoruz ve Osman Bey bu büyük zaferi ile Türk obaları içinde ki iktidarını daha da sağlamlaştıracak. Malhun hatun Osman Bey için savaşmaya geliyordu, Osman Bey ile buzları eriten Malhun Hatun ve Osman Bey arasında sevda yeli esmeye başlayacak gibi gözüküyor. Umur bey ve Osman Bey arasında yapılan ittifakları artık daha sıkça göreceğe benziyoruz. Savcı Bey’in ya olacağız ya öleceğiz gibi bir söz söylemesi kafaları karıştırmadı değil dizinin bu bölümünde Osman Bey büyük bir kayıp yaşayabilir. Osman Bey’in Rumlardan sonra ki hedefi Moğollar olacak bunu fragmanda da çok net bir şekilde gördük. Osman Bey ve Moğol komutanı Togay arasında savaş iyice alevlenecek gibi duruyor.

Editör: TE Bilişim