Ülkemiz dizi tarihinde bu kadar beğenilen, bu kadar sevilen ve hayranları tarafından öne çıkarılan dizi azdır. Kuruluş Osman dizisi ülkemiz tarih dizileri içinde son döneme damga vurmayı başarmış Çarşamba günü gelmesi ile birlikte insanlarda büyük sevinçlere yol açmayı başarmış dizi. Eminiz ki dizi son reklama girdiğinde ülkemizde milyonlarca kişi üzülmeye başlıyor. Osmanlı tarihini daha doğrusu ilk kuruluş dönemini anlatan bu dizi de işler ülke boyutunu da aştı ve ülkemiz dışına ihraç olan bir izi haline geldi. Diriliş Ertuğrul olarak başlayan dizi devamında kuruluşa Osman olarak devam etmişti. İlk serinin çok tutulması ile birlikte bu seri de tutar mı diye düşünenler doğru oyuncu kadrosu ile birlikte diziye hayran kalmışlardı.

Kuruluş Osman özet

Kuruluş Osman 57. Bölümde olan olaylara baktığımız zaman aslında genel olarak dizide ki serüven ve aksiyonlar göre biraz durgun bir bölüm oldu ama yine son derece heyecanlı bir bölüm daha bizlere izletildi. Bu bölümde Osman Bey’in obasına gelen kişiler çok merak ediliyordu ve dizinin bölümü içinde öğrenildi. Moğol baskısına dayanamayan sultan Osman Bey’i çağırarak onu dizginlemeye çalışıyor ama bu ona yaptığı en büyük iyiliklerden biri oluyor. Osman Bey hilat giyince oba beyleri içinde ki kudreti sorgulanmayacak kadar çoğalıyor. Bunun ile birlikte Osman Bey ve Alpleri Selçuklu sarayına yol alıyor, sultana haddini bildiren Osman Bey’e niyetinin halis olduğunu söyleyen sultan da Osman Bey ve içinde yer alan cevheri görüyor.

Osman Bey’e akıllı ve saki bir şekilde en azından belirli bir süre daha sessiz kalması karşılığında bir ordu göndereceğini de söylüyor. Bu kadar olayın hepsi bu bölümde yaşandı ve sultanın yanından döndükten sonra kararını Umur Bey ile paylaşan Osman Bey ile Umur Bey arasında ipler yeniden koptu. Bugüne kadar bir türlü anlaşma noktası sağlayamayan bu iki bey gelecek sezondan itibaren daha anlayışlı geçinmeye başlayacak. Osman Bey Nikola ve Togay arasında yaşanacak bir savaştan da en karlı çıkacağın kendi olduğunu bildiği için Umur Bey ve obasını ateşe atmıyor.

Kuruluş Osman 58. Bölümde neler olacak?

Kuruluş Osman dizisi yeni bölümü ile daha büyük heyecan konusu olmaya başladı, son bölümde yine reytingleri alt üst eden dizi de yeni bölümde neler olacağı sorulmaya başlandı. Bizler sizlere özet geçelim, son bölümde dikkat ederseniz Togay ve Nikola bir savaşa gireceklerdi, bu savaşta iki ihtimal de olabilecektir. Bizler göre savaş eninde sonunda kaçınılmaz olsa da bu sefer Umur Bey’in gitmemesi ile birlikte belki Nikola savaştan vazgeçebilir.  İkinci ihtimal ise bu iki güç arasında muhteşem bir savaş olacağıdır. Togay ve askerleri hem kalabalık hem de kuvvetli ve tecrübeli askerler. Tekfurun askerlerine göre daha atik ve sağlam bir şekilde bu savaşı kazanacaklardır. Bu savaş olursa Nikola’nın sonu da geliyor demek anlamı da taşır. İki ateş arasında kalan tekfur çok çabuk şekilde yok edilecektir. Diziye baktığınız zaman o başta ki heyecanı ve gücü olmadığını göreceksiniz.

Malhun hatun ile evlilik vakti

Osmanlı Devleti içinde gerçekleşen en önemli olaylardan biri Osman Bey ve Malhun Hatun arasında yaşanacak olan evlilik olayı olacaktır. Malhun Hatun bir bey kızı ve Osman Bey ile en çok problem yaşayan beylerden birinin kızıdır. Bu bey ile anlaşmak için tek yol kızını almak olacaktır. Bir varisi olmayan Osman Bey Orhangazi’nin annesini aldıktan sonra aynı zamanda Umur Bey öldükten sonra obanın veliahdı da olacak ve bir büyük obayı daha kendine bağlamak konusunda en doğru adımı atacaktır. Bu bölümde yaşanacak olaylara baktığımızda Umur Bey ve Osman Bey arasında neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Editör: TE Bilişim