MasterChef Türkiye 2020'nin şampiyonu bu gece belli olacak. Dün yapılan Büyük Final turunun ilk gecesinde, rakibinden daha yüksek puan alarak bu gece için avantaj sahibi olan isim belli oldu.

Barbaros Yoloğlu ve Serhat Doğramacı'nın son 2'ye kaldığı MasterChef Türkiye 2020 Büyük Finali'nde Cumartesi akşamı neler yaşandı? 3 Ocak 2021 Pazar gecesi şampiyon belli olacak. İlk defa bu yıl, yarışmanın finali 2 gün boyunca sürecek.

Finalin İlk Etabı Sona Erdi

Cumartesi akşamı büyük finalin ilk etabında, yaptığı 3 yemekle jüri üyelerinden toplamda 69 puan toplayıp, ilk turu rakibinden 3 puan önde bitiren yarışmacı Barbaros Yoloğlu oldu.

Nefes kesen mücadelede Serhat ve Barbaros varını yoğunu ortaya koydu. 3 farklı konseptte 3 oyun yapıldı. 3 turda da rakibini geçen isim Barbaros oldu.

Yarışmacılar Pazar gecesi de aynı tempo ile yarışacak. Banttan verilecek yayında ikişer yemek hazırlanacak. Son yemeklerini canlı yayında tüm Türkiye'nin gözü önünde yapacaklar. Dün topladıkları puanlar bugüne taşınacak. İki yarışmacı da farklı teknikler kullanarak sırayla şu yemekleri yaptı.

İlk turda, MasterChef'e ilk katıldıkları yemekler

İkinci turda, kendilerinin seçtiği 4 malzeme ile yaptıkları yaratıcı yemekler,

Üçüncü ve son turda, kariyerlerini başlatan ve hikayesi olan yemekler yaptılar.

Kim Kaç Puan Aldı?

İlk etapta yarışmaya katıldıkları yemeği farklı yorumlayan yarışmacılara verilen puanlar şöyle oldu.

Danilo şef: Serhat 8 - Barbaros 9

Somer şef: Serhat 8 - Barbaros 8

Mehmet şef: Serhat 7 - Barbaros 8

Barbaros: 25, Serhat: 23

Günün ikinci oyununda dört ana ürün seçtiler. Temel gıdaları da kullanarak yaratıcı yemeklerini yaptılar. Tüm etaplarda verilen süre 1 saat oldu.

Danilo şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Somer şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Mehmet şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Barbaros: 46, Serhat: 44

Son etapta kendileri için dönüm noktası olan yemekleri yaptılar. Ve toplanan puanlarda son durum şöyle oldu.

Barbaros: 69, Serhat: 66

MasterChef Şampiyonu Bu Gece Belli Olacak!

MasterChef büyük finali 3 Ocak Pazar akşamı ekranlara gelecek. Serhat mı, Barbaros mu kazanacak? TV 8 ekranlarında saat 20.00'de Büyük Final gecesi başlayacak. Son yemekler canlı yayında yapılacak ve dünkü puanların üzerine bu gece topladıkları puanlar eklenerek şampiyonu ortaya çıkaracak.

Şampiyonun ödülü Kupa ve 100 bin TL para ödülü olacak.