94'üncüsü gerçekleştirilen Oscar Ödül Töreni'nde yılın en iyileri dünyanın en prestijli sinema ödülünün sahibi oldu. Her zaman kırmızı halısıyla, çekişmeli yarışlarıyla, adaylarıyla, sahnesiyle ve daha birçok unsur ile dünyanın en çok konuşulan ödül törenlerinden biri olan Oscar Ödülleri, bu yılda yine çok konuşulacak bir olaya sahne oldu. Ünlü aktör Will Smith, eşi hakkında konuşan yine kendisi gibi oyuncu olan Chris Rock'a herkesin gözü önünde sahneye çıkarak tokat attı. Rock, Smith'in eşinin saç kıran hastalığına yakalanmasıyla ilgili espirilerde bulunmuş bunun ardından sahneye gelen Smith, Rock'a tokat atmıştı. Komedi filmleri ile de bilinen ikilinin önce parodi yaptığı düşünülmesine rağmen, Will Smith, "karımın adını ağzına alma" sözleriyle sinirlenince olayın gerçek olduğu anlaşıldı.

En iyi erkek ödülününde sahibi olan Will Smith, ödül konuşması yaparken yaşanan olaydan dolayı tüm seyircilerden ve davetlilerden özür diledi.

En İyi Yönetmen Ödülü The Power of the Dog'ın yönetmeni Jane Campion'a verildi.

ABD'li aktör Troy Kotsur, Coda filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan ilk işitme engelli aktör oldu.

Sir Kenneth Branagh otobiyografik hikayesi, "Belfast" ile En iyi Orijinal Senaryo ödülünü alırken, "Coda" da En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Japon Filmi "Drive My Car" da En İyi Uluslararası Film Ödülünü aldı. En iyi Animasyon Ödülü "Encanto"nun olurken, "Dune" beklendiği gibi En İyi Görsel Efekt dalında ödül aldı. Dune ayrıca En İyi Müzik, Sinematografi, Ses, Montaj ve Prodüksiyon Tasarımı dalları da dahil, şu ana dek toplamda 6 ödüle layık görüldü.

En Orijinal Müzik Ödülü Billie Eilish ve erkek kardeşi Finneas O'Connell'a James Bond filmi No Time To Die için verilirken, En iyi Belgesel Ödülü de "Summer of Soul"un oldu.