1-Schindler's List (1993): Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya'da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Film, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır.

2-Saving Private Ryan (1998) Filmde, dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı'nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir.

3-Der Untergang (2004) Hitler'in son günleri özel sekreteri Traudl Junge'nin gözünden anlatılır. Yenilgiyi kabul edemeyen ve düşmana teslim olmak istemeyen Führer, intihar etmeden önce Eva Brown ile evlenir ve birlikte intihar ederler...

4-The Pianist (2002) Polonya'lı ünlü piyanist Szpilman'ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya'da yaşayan ve bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova'nın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

5-La vita è bella (1997) Filmde başkahraman, hayat dolu Guido'nun güzeller güzeli öğretmen Dora'ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir.

6-Empire of the Sun (1987) Jim Graham, ailesiyle birlikte Şanghay'da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı'nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir.

7-Inglourious Basterds (2009) Filmde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur...

8-Fury (2014) Film, 1945 yılının Nisan ayında 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve bir müfrezenin, 300 Nazi askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor

9-Dunkirk (2017) Christopher Nolan'ın uzun metrajlı filmi Dunkirk, II. Dünya Savaşı'mda gerçekleşen sıra dışı Dunkirk tahliyesini anlatıyor ve 400.000 askerin düşmanlar yüzünden Dunkirk sahilinde kapana kısılmalarını ve evlerine ulaşmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.

10-Battle for Sevastopol (2015) 2. Dünya Savaşı patlak verdiğinde askere yazılmak zorunda bırakılan Pavlichenko, buradaki eğitiminde iyi bir keskin nişancı olduğunu fark eder. Dönemin ünlü sniperı olan Lyudmila, Nazilerin birincil hedefi haline gelir.