Boş vaktiniz var, ya da güzel bir film izlemek istiyorsunuz. Bilim kurgu filmlerinden hoşlanıyorsanız eğer sizin için birbirinden güzel 10 seçenek sıraladık. Salgın hastalıklar, dünyanın sonu veya uzay tüm türlerlerden örnek bulabileceğiniz bu liste sizi film seçimi öncesinde göstereceğiniz büyük bir uğraşatan kurtarıyor. Bazen hepimiz o kadar kararsız oluyoruz ki film izleme süresini film seçerken harcadığımızı fark ediyoruz. Bence hiç boşa zaman kaybetmeyin ve ilk sıradan bu 10 filmi izlenecekler listenize koyun...

1-Waterworld : Uzak gelecekte geçen bu film, kutuplarda ki buzların erimesiyle birlikte dünyanın su ile kaplanmasından bahsediyor. Ayak basmak için bile bir kara parçası bulmanın zor olduğu bu ortamda hayatta kalan insanlar bir araya getirdikleri çelik yığınlarından yaşamak için minik adalar inşa ediyor.

2: Equilibrium: 3. Dünya Savaşı gerçekleşmiş ve sonlanmıştır. Savaşın getirdiği faşist ve baskıcı sistem, insanların duygularını kontrol altında tutmaya çabalamaktadır. İnsanlara umut aşılayabilecek, duygularını hatırlamalarını sağlayacak her şey yasaklanmıştır.

3- 28 Days Later (Devam filmi: 28 Weeks Later)

İngiltere'yi tehdit eden bir salgın bir virüs ortaya çıkar (Günümüzde tüm dünyayı eden de var... ) Bir araştırma laboratuvarındaki hastalıklı şempanzelerden yayılan virüse yakalanan insanlar zor durumdadır. Ölümcül olan bu virüs, artık bulaştığı insanları zombiye çevirmektedir. 

4- The Colony: Dünya ilk zamanlarına yani buz devrine geri döner. Güneş artık gözükmüyordur. Ve dünyanın tamamı buzlar ve karlarla kaplıdır. Milyonlarca insan ölür. Hayatta kalan insanlar ise kendilerine yer altında bir sığınak yapar. The Colony, bu grubun hayatta kalma hikayesini anlatır...

5- I, Robot: Artık çok uzak bir tarih değil. Film 2035 yılı toplumda robotların büyük rol oynamaya başladığı bir zamanda geçmektedir. Robotlardan nefret eden başrolde ki polisimiz için hayat giderek katlanılmaz bir hal alır. Helede peşine düştüğü bir cinayet davasının katilinin robot olduğundan şüpheleniyorsa...

6- Dawn Of The Dead : Ahh Zombiler.... Tüm dünyaya hakim olan kaos ortamında zombiler de dünyayı ele geçirmek üzeredir. Zombilere teslim olmaktan kaçan bir grup insan hayatta kalmanın yollarını aramaktadır.

7- Children of Men: Dünyanın devam edebilmesi için insanlığında devam etmesi gerekmektedir. Peki ya üremek ortadan kalksaydı. Dünyanın en genç insanı 18 yaşında ölür. Ve çoğalabilecek kimse kalmaz. Artık hayatı devam ettirebilecek birinin olmamasını hem sosyal hem de siyasal etkileri anlatılır

8- Doomsday: Yine bir virüs hikayesi... Bu kez İskoçya'da ortaya çıkan ölümcül bir virüs. Virüs nedeniyle insanlar karantinaya alınır. Fakat bu kez İskoçya'da karantinaya alınan insanlar tamamen ölüme terk edilir.

9-Pandorum: Bilim kurgu serisi olurda uzay filmi olmaz mı? Uzayın derinliklerinde kaybolduğunuzu hayal edin. Kayboluyorsunuz ve oraya nasıl geldiğinizi bile hatırlamıyorsunuz. Evet uzayda kaybolan bir grup astronot ürkütücü bir gerçek ile karşı karşıya kalır. Yalnız değillerdir ve insanlığın kurtuluşu onların elindedir.

10- Surrogates: Evet bir çok robot artık hayatımıza girdi. Ve teknoloji sürekli olarak insana en benzer robotu üretmek için yarış halinde. Bu konu aslında bizleri biraz da bu izlediğimiz filmlerden ürkütüyor olabilir. Surrogates, ise insanlara yeni imkanlar tanımakta. Sağlıklı ve güzel görünümlü suretlere sahip robotlar sayesinde insanlar konfor alanından ayrılmak zorunda kalmazlar ve dışarıda ki tüm işlerini işte bu yeni hizmetlilerine yaptırmaya başlarlar.

Editör: TE Bilişim