Ne izlesem diye düşünüyorsanız, sizler için hayatta kalmanın konu edildiği 10 harika film önerisini sıraladık. Kahramanların hayatta kalma savaşları gerçekten yüksek aksiyon ve seyir keyfi veriyor. Bakalım hangi filmler listemizde yer alıyor...

1-Into The Wild (2007) Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher, ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik olduğunu söyler. Tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata yolculuğa çıkar.

2-The Road (2009) Kıyamet sonrası atmosferinde bir baba ve oğul hayatta kalmaya çalışır. Amerika'yı zor hava koşullarında bir uçtan bir uca yürürken nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan insanlığından çıkmış haydutlar bu yolculuğu daha da zorlaştırır.

3-Arctic (2018) Arctic, zorlu doğa koşullarında hayatta kalmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Genç bir adam olan Overgård'ın hayatı, çıktığı uçak yolculuğundan sonra alt üst olur. Overgård'ın uçağı, kutup bölgesinden geçtikleri sırada düşer...

4-The Day After Tomorrow (2004) Tüm dünyada aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve birçok iklimle felaketleri meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder. İnsanlar yaşadıkları alanları terk edip güneye doğru toplanmaya başlarlar.

5-Open Water (2003) Karayipler'de tatil yapan bir çift, günlerini bir dalış gezisi ile geçirmek isterler. Yanlış bir hesap sonucu çift, okyanusun ortasında kalırlar. Tekne gideli çok olmuştur. Tek umutları, teknenin durumu farkına varıp onları kurtarmak üzere geri dönmeleridir.

6-All Is Lost (2013) Hint Okyanusu'nda tek başına gezinti yapan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması üzerine bilincini kaybeder. Uyandığında bilinci yerinde değildir ve kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlar. Telsiz, radyo ve navigasyon ekipmanını kaybetmiştir...

7-Cast Away (2000) FedEx şirketinde çalışan Chuck Noland, iş seyahati yapmaktadır. Malezya'ya giderken Güney Pasifik'te uçak bilinmeyen bir sebeple düşer. Bilincini kaybeden Noland uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur.

8-Kon-Tiki (2012) Norveçli kaşif Thor Heyerdahl Pasifik Okyanusu'nu 1947'de 5 kişilik bir ekip ile geçmeye kalkar. Amacı ise Güney Amerikalıların Kristof Kolomb öncesi dönemlerde denizleri aşarak Polinezya adalarında yerleştiğini ispat etmektir.

9-The Grey (2012) Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu vahşi ve ıssız bir alanda mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway, ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır.

10-Touching The Void (2003) 1980'li yılların ortasında iki genç dağcı Simon ve Joe, Peru'da çıkılması neredeyse imkansız olan Siula Grande noktasına doğru tırmanışa geçerler. Günler süren macera sonrası zirveye ulaşmayı da başarırılar. Fakat dönüş kolay olmayacaktır.

Editör: TE Bilişim