Canınız sıkılıyor ve izleyecek film bulamıyor musunuz? Bu liste size ilaç gibi gelecek. Eğer uzayda geçen konulara, sıra dışı olaylara ve bilim kurguya ilgi duyuyorsanız bu 10 film tam size göre... Dünyanın en çok izlenen filmleri arasında yer alan bu filmlerden bazılarını izlemiş ve beğenmiş olabilirsiniz. Bu liste sayesinde beğendiğiniz filmlere benzer konulara sahip başka filmlerde keşfetmek sizin için kolayşlaşacak. Hadi o zaman başlayalım

1-Interstellar (2014) 

Konusu:  Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, çiftçilik yaparak geçinmektedir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'ın karşısına bir gün ilginç bir teklif çıkar; ailesinin hatta insanlığın güvenliği için zor bir karar alması gerekir.

2-The Martian (2015)

Konusu: Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars'ta yapayalnız bulur.

3-Avatar (2009) 

Konusu: Pandora adındaki uzak gezegende Na'vi adında bir halk yaşamaktadır. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynaklar için Avatar adında bir program tasarlar. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na'vi haline büründürerek Pandora'ya göndermektedir.

4-Gravity (2013)

Konusu: Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli astronot Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır.

5-Moon (2009)

Konusu: Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile 3 senelik bir sözleşme imzalar. Sözleşmede Dünya'yı besleyen önemli enerji kaynaklarından Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yer almaktadır. Bu görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır.

6- Apollo 13 (1995)

Konusu: Apollo 13 ekibi aya gitmek için hazırlanmaktadır. Dönemin en ünlü astronotları olan Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert'tan oluşan ekip tüm hayatlarını bu heyecan verici görev için hazırlanarak geçirmişlerdir. Artık her şey yolunda gidiyor gibidir...

7-The Cloverfield Paradox (2018)

Konusu: Uzay istasyonunda "Tanrı Parçacığı" olarak da bilinen Higgs bozonunu keşfetmeye çalışan bilim insanları yanlışlıkla çok korkunç bir şeyi serbest bırakır. Serbest bıraktıkları şey, uzay istasyonundaki herkesin hayatını tehlikeye atacaktır.

8- Sunshine (2007)

Konusu: Yıl 2057. Güneş ölüyor ve buna bağlı olarak da Dünya da yok olmakta. Bir grup astronot, Güneşi yeniden hayata döndürmek üzere göreve gönderilirler ancak başarısız olurlar. Yedi yıl sonra bir başka ekip aynı misyonla gönderilir.

9-Life (2017)

Konusu: Uzay istasyonunda görevli 6 kişi, insanlık tarihinde çığır açacak bir keşfin eşiğindedir. Bu görevli ekip Mars'ta ilk kez hayat olduğuna dair ip uçları bulur. Ancak buldukları bu yaşam formu tahmin edilemeyecek kadar zekidir.

10- Passengers (2016)

Konusu: Dünya'dan ayrılıp Homestead II adındaki yeni bir gezegene giden 5000 yolculu Avalon gemisi, 120 yıl süren yolculuğunun başındayken bir arıza geçirir ve Jim Preston adında bir yolcuyu buz kapsülünden uyandırır.