Başrollerini Kate Hudson ve Maddie Ziegler'ın paylaştığı 'Music' adlı filmin yasaklanması için 60 binden fazla kişi imza topladı. Otizme vurgu yapan filmin tartışmalı bir konusu var. Filmde otizmli üvey kız kardeşinin bakıcılığını yapan bir bağımlının iyileşme süreci konu alınıyor. Aylardır ABD'de sanat severlerin tepkisini çeken 'Music' filmi, ünlü şarkıcı Sia'nın eseri. Tepki gören detay ise, bir otizmlinin gerçek hayatta yaralanmaya ve ölüme neden olabilecek fiziksel bir tutumda sınırlandırılması.

Change.org sitesinde kendilerine 'otizm dostu' diyen gruplar, filmin yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Filmi yayınlayan dijital platformlara ve sponsorlara filmin hemen durdurulmasına yönelik çağrıda bulunuldu. Kampanyaya 60 binden fazla kişi katıldı ve filmin Altın Küre adaylıklarının iptali de istendi.

Tüm bu gelişmelere karşın 'Music' adlı film Altın Küre'de;

Komedi/Müzikal Dalında En İyi Film ve Hudson için Komedi/Müzikal Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine aday gösterildi.

İmza kampanyasının hedefi 75 bin kişi. Dün itibariyle bu rakama yaklaşıldı. Şubat ayında şarkıcı Sia, yazılı bir açıklama yapmış ve filmdeki bazı bölümler için özür dilemişti. Genç şarkıcı, filmi yazarken yanlış kişilerden öğüt aldığını, sorumluluğunun bilincinde olduğunu aktararak özrünü dilemişti.