TRT 1 ekranlarının popüler tarihi dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde rol alan karakterler dizinin hayranları tarafından merak konusu oldu. Dizinin en önemli oyuncusu olan Kılıçarslan kimdir sorusu dizinin hayranları tarafından sorulmaya başlandı. Bizde sizler için Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan Kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan’ı Kim Canlandırıyor? Sorusunun cevabını vermeye çalıştık.

Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan Kimdir?

Son zamanların en popüler dizisi olan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde rol alan Kılıçarslan karakterini Ali Ceylan Burak canlandırmaktadır. Peki, Ali Ceylan Burak Kimdir?

26 Mayıs 1991 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ali Ceylan Burak 178 boyunca kumral ve mavi gözlüdür. Küçükken oldukça akıllı ama bir o kadar da yaramaz bir çocuk olan Burak, sporun bir çok branşını deneyimlemiştir. 14 ile 16 yaşlarında başarılı bir güreşçiyken, bir rahatsızlığı yüzünden güreşi bırakıp, binicilik sporuna başladı. Üniversiteyi de KAÜ Atçılık ve Antrenörlüğü bölümünde okudur. Uzun zamandır at binen ve bu süreç içerisinde bir çok bedensel ve zihinsel engelli kişilere atla terapi vermiştir.

Oyunculuk eğitimini Osman Yağmurdereli Sanat Akademisinde tamamlayan oyuncu geçtiğimiz günlerde final kararı alan Kara Sevda dizisiyle edinmiştir. Daha önce kısa filmlerde de rol alan başarılı oyuncu Talihsiz İntikam adlı tiyatro oyununda rol almıştır. Kalp Atışı dizisinde de başarılı performans sergileyen Ali Burak Ceylan, şimdilerde Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan karakterini canlandırmaktadır.

Editör: TE Bilişim