Dengeleri değiştirecek olan Melik Tekiş’i oynayan Atılgan Gümüş, tarihi bir dizi olan Kuruluş Osman dizisinde Moğol Komutanını canlandırmıştı. Melik Tekiş’in kardeşi Sultan Melikşah’a karşı ayaklanmalarıyla tarihte adından bahsettirmiştir. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde yer alan karakterler, seyirciler tarafından merak ediliyor. Bunlardan biri de Atılgan Gümüş’ün oynadığı Sultan Melikşah’ın kardeşi Melik Tekiş oldu. Pazartesi akşamlarının sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yeni bir karakter olan Melik Tekiş katırlı.

Tarihte Melik Tekiş’in Yeri

6 Ağustos 1055 tarihinde dünyaya gelen Melik Tekiş, daha küçük yaştayken Alparslan ona özel ilgi gösterdi. Gürcistan da sefere çıkarken oğlunu da yanında götürdü. Melikşah, Vezir Nizamülmülk ile beraber karargahta kalıp babasına vekalet etti. Daha sonra Bizanslılara ait olan bir kale ele geçirildi. Melikşah tahta geçince kardeşi Melik Tekiş’e Belh ve Toharistan’ı verdi. Bir süre sonra Tekiş, Melikşah, 7000 askerle beraber isyan etti. Nişabur’a doğru harekete geçen Tekiş’i karşılayan Melikşah, onu bozguna uğrattı. Tekiş özür dileyince, Sultan onu affetti.

Tekiş yine rahat durmadı. Melikşah’ın Musul seferi esnasında isyan eden Tekiş, Melikşah tarafından Tirmiz kalesinden alınıp, gözlerine mil çekilerek esir edildi.

Editör: TE Bilişim