Yayın döneminin reyting zirvesi olan Diriliş Ertuğrul dizisi ve hala zirvedeki yerini koruyan Kuruluş Osman dizisinden tarih yolculuğu ile yeni bir versiyon üretiyor. Küresel anlamda yeni bir başarı kazanacağı düşünülmektedir. Dizilerin bütün yapım sürecinde imzası Mehmet Bozdağ yine farklı bir projeye imza atıyor. Türk – Özbek işbirliği ile Mendirman Celaleddin yakın zamanda küresel olarak dünyanın birçok ülkesinde seyirci karşısına gelecek. Tarihsel kurgu alanındaki başarısını yeni bir çalışma ile taçlandıracak.

Ekranların sevilen tarihsel kurgu dizileri Diriliş Osman ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ dünya genelinde en kapsamlı çalışması ile ‘Mendirman Celaleddin’ projesinin yönetmenliğini Nurgisha Almurad yapacak. Projenin diğer yönetmeni ise Metin Güney gerçekleştirecek. Projenin görüntü ve ses yönetmenliğini Efe Kubilay, sanat yönetmenliğini İran’dan Reza Himmet gerçekleştirecek. Bu gün Özbelistan kanalı olan Milly TV’ de Mendirman Celaleddin ekranlara gelmeye başlayacak. Küresel çapta birçok dünya ülkesinde ekranlara gelecek dizi için nefesleri keseceği ve tarih şeridi gibi dünya tarihini ele aldığı belirtildi.

Tarihsel kurgu yöntemi ile Celaleddin Harzemşah’ ın hayatı ekranlara taşınacak. Cengiz Han’ ın ordularını yerle bir eden dünya kahramanı Celaleddin Harzemşah’ ın hayatı dizi haline getiriliyor.

Bu dizi ile Türk tarihini bir bütün olarak ele alınacak. Dünya çapında isimi duyulmuş ve birbirinden başarılı oyuncular dizide rol alacak.

MENDİRMAN CELALEDDİN DİZİSİNİN OYUNCULARI;

Emre Kıvılcım

Gülenay Kalkan Ünlüoğlu

Yulduz Radjova

Rayxoun Ulesanova

Rano Shodiyeva

Saide Rametova

Tohir Saidov

Bu küresel Türk tarihi dizisi için 200 kişilik bir dijital ekip görev aldı. Dizi için yapılan animasyonlar sadece 5 ay zaman almış. Dizi projesinin büyük yankı uyandıracağı şimdiden konuşulmaktadır.

Editör: TE Bilişim