Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve kaleci Uğurcan Çakır, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacakları Sparta Prag maçı öncesi, basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

"BEKLENTİLERİMİZ ÇOK YÜKSEK"

Kendilerine güvendiklerini söyleyen Karaman, "Bizim için zor bir müsabaka olacak. İlk maç için de söylemiştik. Hangi maç olursa olsun benden aynı sözleri duyacaksınız. Siz bir güçsünüz ancak her takımın kendine göre bir gücü var. İlk maçta yaşadığımız zorlukları bu maçta da yaşayacağız. Umarım bu eksikleri çabuk gideririz ve inşallah tahribatı en az olacak şekilde atlatırız. Taraftarımızın önüne çıkmak heyecanlı olacak. Onların gelmesi, genç oyuncularımıza motivasyon olacak. Biletlerin tükendiğini sevinerek öğreniyorum ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Umudumuz onlara güzel bir oyunla cevap verebilmek. Oyuncularımız iyi çalıştılar, takım halinde çalışma fırsatı bulduk. Kendimizden ve futbolcularımızdan beklentilerimiz hatsafhada. Kendimize güveniyoruz, umarım bu da tur olarak bize geri döner." dedi.

"HER ZAMAN YAPICI OLDUK"

Takımının doğru futbol oynadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Her bölgenin kendine ait sorumlulukları var. Sitemi senin elindeki oyuncu kalitesi belirler. Bizim geçen seneden itibaren devam eden bir kadro bütünlüğümüz var. Biz oyun sistemimizden taviz veremeyiz. Yeni katılan arkadaşlarımız bize farklı varyasyonlar yapma şansı tanıdı. Şu gerçekten yola çıkarsak, biz doğru futbol oynayan bir takımız. Hiçbir zaman bozan bir takım değil, yapıcı olan bir takımız. Yine doğru olanı yapıp, yapıcı futbol oynayacağız. Oyun sistemimiz panik yapmayı gerektirmeyecek, en azından şu an için beklentimiz bu." ifadelerini kullandı.

"DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Rakiplerini küçümesemeyeceklerini söyleyen Ünal Karaman, "Bizim futbol karakterimizle ilgili belli bir kanıya varmışsınızdır diye düşünüyorum. Ben hiçbir maça, "Biz bu maçı kazanırız" diye çıkmadım. Karşımda dünya karması da olsa kazanmak için sahaya çıkarım. Rakibimizin bizi tanımadığı kadar biz onları tanıyorduk. Çünkü onlar bizden daha önce başlamıştı sezona. Henüz bizim takımımızın arzu edilen seviyede olduğunu düşünmüyorum. Ancak daha iyisini yapabilirdik ve yapacağız da. Endişe etmiyoruz, korkmuyoruz ama taraftarımız gibi rahat da değiliz. Hiçbir rakibimizi küçük görmeyiz, bu anlayış bizde yok. Takım bütünlüğü ve beraber çalışmayı birlikte yapmanız, futbolun dopğrusudur. Biz ilk maçta takımla beraber doğru dürüst çalışmamış bir arkadaşımızı kullandık, yeteneğine güvendik. Belki yine kullanacağız, belki de genç bir kardeşimizi koyacağız oraya. Oyuncularımızın geçen seneden kalma arkadaşlıkları ve birbirine olan güvenleri var. Bana "hocam rahat ol" mesajı verdiler. Geçen seneden az ve öz kalan arkadaşlarımızın müthiş bir takım duruşu var. Biz, taraftarlarımızın düşündüğü gibi rahat düşünmeyeceğiz. Rakibimizin gücünü küçümsemeyeceğiz." diye konuştu.

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Rakiplerinin daha iyi olduğunu ancak favori olmadıklarını söyleyen başarılı teknik adam, "Rakibimiz son maçını 4-3 kaybetti. Bu möaçın skoruna bakarsak Prag takımı jkötü bir takım deriz. Ancak bu takımın istatistikleri çok iyi. 62'ye 38 topla oynama istatsitğine sahiptiler sıon maçta. Bizden daha hazır ve daha iyiler. Lakin bu demek değildir ki onlar yarın favori. Biz kendimize güveniyoruz. Tribünde binler, televizyon başında milyonlar arkamızda olacak. Gerekeni yapacağız. Bir bayram daha yaşatacağız halkımıza. Taraftarlarımızın ufak tefek hatalarımıza tölerans göstereceğini düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

UĞURCAN: "KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Turu geçmek istediklerini belirten genç kaleci Uğurcan Çakır ise, "İlk maç bizim için zor geçmişti, iyi bir performans ortaya koyamadık takım halinde. Ancak iyi şekilde geri döndük. Bu maça da iyi hazırlandık. Tarftarımızın önünde iyi bir skorla turu almak istiyoruz. Yeni gelen abilerimiz ve diğer oyuncular, birbirine bir şeyler katmak istiyıor. Biz de iyi oynayıp, geçen seneden kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"YUSUF, ALTYAPIDAKİLERE ROL MODEL OLARAK GİTTİ"

Trabzonspor'dan Lille'e transfer olan Yusuf Yazıcı için de konuşan Çakır, "Yusuf gerçekten çok profesyonel bir insandı. Altyapıdan çıkan kardeşlerine çok şey kattı. Aramızdan ayrılması üzücü ama ona da başarılar diliyorum. Altyuapıdaki oyunculara rol model olarak ayrıldı, umarım orada da başarılı olacaktır." dedi.