Kadrolar açıklandığında savunmadaki ikilinin tekrar değiştiği görüldü. Defansif orta saha mevkinde top kapan ve rakibi karşılayan etkili bir oyuncunun olmaması Fenerbahçe maçını daha ilk dakikalardan etkiledi. Öyle ki Rodrigues tek başına elini kolunu sallayarak Trabzonspor defans oyuncularını da ekarte ederek çok basit bir gol attı. İlerleyen dakikalarda kendi tarzı hücum ederek oynamak olan Trabzonspor yaptığı baskıyla golü erken buldu. Özellikle Ekuban'ın kendini iyi unutturması ve ortanında güzelliği klas bir gol izlememizi sağladı. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe'nin ortasahayı yine kolayca geçmesi tenis maçı gibi bir maç izlememize sebep oluyordu. Trabzonspor kontra ataklarla yakaladığı net fırsatı Donis'in bencilliği yüzünden değerlendiremedi. Fenerbahçe'de Dirar'ın tarafı çok zayıf kaldı. Trabzonspor özellikle oradan rakibi iyi yıprattı. Ozan'ın da Nwakaeme karşısında zaman zaman çaresiz kaldığı görüldü. 

İkinci yarıda ortasahası kolay geçilen Trabzonspor'da Ünal Karaman oyuna Doğan ile müdahele etti. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Trabzonspor kalecisi Uğurcan net kurtarışlar yaparak skorun artmasını engelledi.Fenerbahçe atakları tamamıyla Trabzonspor'un oyunu geride kabullenmesi ve topu kontrol edememesinden kaynaklandı. Özellikle dikine oyunu seven Ersun Yanal'ın her topu direk gole yönelik kullandırma taktiği Trabzonspor'un da kolay alan bırakmasından dolayı tek taraflı bir oyuna dönüştü. Ünal Karaman'ın ikinci müdahelesi Abdülkadir Parmak'ı çıkarmasıydı. Çünkü Abdülkadir Parmak rakibi karşılamakta etkisiz kalmıştı. Bu oyun düzeninde zaten Sosa'nın da bunu çok iyi yapamamasından dolayı Trabzonspor çok fazla net pozisyon verdi. Trabzonspor rakip alanda daha çok oynayabilse bu maçı kazanırdı. Çünkü mevcut durumda kendi alanında baskı yiyen Trabzonspor her maçta gol ve goller yemeye devam ediyor. Trabzonspor henüz defans yapmayı ve rakibi karşılarken pozisyon vermemeyi öğrenmiş bir takım değil. 

Uğurcan ve Ekuban'ın dışında Nwakaeme'nin zaman zaman rakibi etkisiz kıldığı güzel ataklar izledik. AEK maçının yorgunluğu ve rotasyonun kısıtlılığı bahane olarak görülebilir ama Trabzonspor  bu maçta 1 puan aldıysa Uğurcan sayesindedir. Defansif ortasaha transferi yapmadan sezona devam edecek olan Trabzonspor'da milli arada bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Yoksa oyunu senin sahana yıkan takımlar karşısında her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsin. Özellikle stoperde devam eden belirsizliğinde giderilmesi gerekmektedir. Artık sezon boyunca oynayacak stoper ikilisinin belirlenmesi gerekmektedir. Böyle her maç farklı stoperlerle oynamak doğru bir durum değildir. 

Neticede futbol maçından çok tenis maçını andıran bir maçta alınan 1 puan Uğurcan sayesindedir.

Maçın adamı:Uğurcan Çakır