Uşak’ta Banaz İlçe Kaymakamlığı aracılığıyla İlçe Askerlik Şubesi Başkanlığı’na, “Zeytin Dalı Harekatına” fiilen destek kapsamında Banaz halkınca gönüllü askerlik müracaatı yapıldı ve köylü vatandaşlar aralarında topladığı parayla bağışta bulundu.

Uşak’ın Banaz ilçesindeki vatandaşlar İlçe Askerlik Şubesi Başkanlığı’na gelerek, gönüllü askerlik müracaatında bulundular. Ayrıca Hatay, Reyhanlı ve Kilis’te yaralanan gazilerimiz ve aileleri, şehitlerimiz ve şehit ailelerine yardım eli uzatmak ve harekât kapsamında mücadele eden Mehmetçiğe destek olmak amacıyla Şaban Köyü halkı tarafından 16 bin lira yardım toplanarak, Mehmetçik Vakfı hesabına bağışlandı.

Anlamlı gün için Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Koyuncu, Müftü Remzi Karadoğan, Şaban Köyü Muhtarı ve halkı İlçe Askerlik Şubesi Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Kaymakam Demiröz yaptığı açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörist ve terör faaliyetlerini yerinde bertaraf etmek maksadıyla Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtına fiilen destek vermek üzere Askerlik Şubesi Başkanlığına ilçe vatandaşlarımızdan müracaatlar oldu. Ayrıca Şaban Köyü Muhtarı ve köy halkımız Hatay, Reyhanlı ve Kilis’te yaşanan patlamalarda yaralanan gazilerimiz ve aileleri, şehitlerimiz ve şehit ailelerine yardım eli uzatmak, yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek ve harekat kapsamında mücadele eden Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla 16 bin lira maddi yardım toplamışlardır” dedi.

Program sonunda, İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan tarafından, Şehitlerimiz ve Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçiklerimiz için dualar okundu.
Kaynak: iha