Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İran’ın Makü şehrine sınır güvenliği toplantısına katıldı.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, 1930 Tahran antlaşması gereği 2 ayda bir dönüşümlü olarak yapılan sınır güvenlik toplantısına katıldı. Türkiye ile İran sınırı arasında bulunan 120 ve 200 nolu sınır taşları arasındaki sınır güvenliği, terör ve kaçakçılık konuları ele alındı. Toplantı ile ilgili açıklama yapan Dündar" İran’ın Makü şehrinde düzenlenen ve iki saat süren toplantıda mevkidaşlarımızla Türkiye ile İran arasında bulunan 120 ve 200 numaralı sınır taşlar arasında terör, kaçakçılık ve sınır güvenliği konuları ele alındı. 1930 Tahran antlaşması gereği 2 ayda bir dönüşümlü olarak rutin toplantılar yapılmaktadır. İki ülke arasında sınır güvenliği kapsamında anlaşmalara varılarak toplantılar sona eriyor. Bu defa ki toplantımız İran’ın Makü şehrinde yapıldı ve yaklaşık 2 saat sürdü" dedi.

Makü şehrinde düzenlenen sınır güvenliği toplantısına Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ramazan Çokkıyak, Piyade Yüzbaşı Hakkı Gürol Yazıcılar ve Çaldıran Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfullah Yılmaz katıldı.
Kaynak: iha