Xiaomi 12S Ultra uzun süredir beklenen bir model. Son paylaşılan görüntüler, cihazın kamera sensörünün beklenenden daha küçük olduğunu gösterdi. İşte detaylar...

Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12 serisinin merakla beklenen bir modeli. Üst segment amiral gemisi üstün özelliklerle donatıldı. Henüz piyasaya çıkmasa da, bugün bazı görüntüleri paylaşıldı. Geniş daire şeklindeki kamera modülü ile şimdiye kadar görülmemiş bir ilke imza atıldı. Ancak cihazın daha büyük bir kamera sensörüne sahip olması beklenirken, ortaya çıkan görüntü herkesi şoke etti!

Amiral gemisi akıllı telefonun parçaları söküldü ve kamera lensinin fotoğrafları internette yayınlandı. Daha büyük bir kamera beklenirken, aslında Xiaomi’nin kapak tasarımıyla bu detayı kamufle ettiği ortaya çıktı. Dışarıdan bakınca büyük bir kamera şekli görülürken, içeride durumlar böyle değil…

Büyük gibi görünen kamera merceği söküldükten sonra, üçlü kamera kurulumu yakından görüldü.

Burada ana sensörün ortadaki değil, solda yer aldığını görebiliyoruz. Ayrıca, Xiaomi'nin 1 inçlik sensör boyutu iddiası da teste tabi tutuldu. Çinli teknoloji devi bu konuda "son derece cömert" bulundu.

Görüntüyü paylaşan kullanıcı, cihazın ana kamera sensörünü hem çapraz hem de yandan ölçtü ve her iki durumda da kameranın 1 inçten biraz daha küçük olduğunu herkese gösterdi.

Xiaomi 12 serisine kıyasla, 12S Ultra’nın sensörü halen en büyüğü. Ancak 1 inçlik boyut reklamı bir yalandan ibaret.

Editör: TE Bilişim