Son zamanlarda hemen hemen herkes tarafından tercih edilen telefon markası arasında yer alan Xiaomi Artık Türkiye’de Üretilecek! Xiaomi, kuracağı fabrika için 2 bine yakın kişinin işe alınacağı duyuruldu.

Çin asıllı akıllı telefon markaları arasında son zamanlarda adından en çok bahsettiren Xiaomi, iş arayan herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Oppo, Vivo ve TCL markalarından sonra şimdide akıllı telefon üreticileri arasında bulunan Xiaomi Türkiye’de bir fabrika açma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre Türkiye’de fabrika kuracak olan telefon üreticisi şimdiden fabrikanın yerini ve üretim tarihini belirledi bile.

Xiaomi Fabrikası İstanbul’da Olacak!

Xiaomi, fabrikasını İstanbul Avcılar’da ambarlı limanına çok yakın bir bölgede toplamda 14 bin metrekarelik bir alana fabrika kuracağı duyuruldu. Fabrika da üretime en erken Mart ayında yapılacağı tahmin edilmektedir.

Xiaomi’nin Türkiye’de fabrika kurması ve kısa süre içerisinde üretime başlayacağını duyurduktan sonra Türkiye’de satışa sunulacak telefonların daha uygun fiyatla sunulması beklenmektedir. Fakat konuyla ilgili detaylı bilgilere gelecek hafta yapılacak olan basın toplantısıyla beraber netleşmesi bekleniyor.  

Editör: TE Bilişim